Επίσκεψη πραγματοποίησαν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. και Κ.Η.Φ.Η. από τον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ηρακλείου  στον  Δήμο Βιάννου  στα πλαίσια των δραστηριοτήτων  που υλοποιούνται από τις δομές αυτές. 

Οι ηλικιωμένοι  μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν και το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου όπου τους  υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Δήμαρχος κος Παύλος Μπαριτάκης που  αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ολοκαυτώματος και στα γεγονότα του μαύρου Σεπτέμβρη του 1943. Είναι καθήκον μας τόνισε ο Δήμαρχος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη γιατί λαός χωρίς μνήμη, είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει το παρελθόν του. Έγινε αναλυτική  αναφορά στα γεγονότα της Θυσίας της Βιάννου  των εκτελέσεων, των καταστροφών, στις λεηλασίες που είχε υποστεί η περιοχή , αλλά και στις συνέπειες και τις κακουχίες που  ακολούθησαν μετά τα γεγονότα.

Η έκπληξη της ημέρας ήταν η απαγγελία του Ύμνου της Βιάννου από τους παρευρισκόμενους κλείνοντας έτσι την ξενάγηση μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα. 

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  τους επισκέπτες  που επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμα των δράσεων τους  την επίσκεψη τους στον Μαρτυρικό Δήμο Βιάννου, και ευχήθηκε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν  και άλλες  Κοινωνικές δομές που υλοποιούνται στην Περιφέρεια  Κρήτης .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook