Στο Düsseldorf της Γερμανίας βρέθηκαν οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete), 15 με 17 Μαρτίου, όπου με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετείχαν στην Διεθνή έκθεση PROWEIN.

Η PROWEIN – International Trade Fair Wines and Spirits αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών. Επαγγελματίες και αγοραστές του κλάδου βρίσκονται κάθε χρόνο στην έκθεση, χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο για την αναζήτηση συνεργατών από τη διεθνή αγορά οίνου και αλκοολούχων ποτών. Φέτος συμμετείχαν πάνω 6.200 εκθέτες από 59 έθνη, ενώ 55.000 επαγγελματίες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο περίπτερο των Οινοποιών της Κρήτης υπήρχαν 12 οινοποιοί και ένα ενιαίο wine bar. O επισκέπτης μπορούσε να δοκιμάσει κρασιά από 31 οινοποιεία μέλη του Wines of Crete, να πληροφορηθεί για τις ποικιλίες τηας Κρήτης και για τις διεθνείς ποικιλίες που ευδοκιμούν στο νησί. Στο περίπτερο βρέθηκε πλήθος επαγγελματιών που ήθελαν να γνωρίσουν το κρητικό κρασί. Ανάμεσά τους δύο σημαντικοί Master of Wine, ο Demetri Walters MW και ο Dirceu Vianna Junior MW, το  Δίκτυο Οινοποιών του Λίβανου (Wines of Lebannon), Wine Instructors, Ακαδημαϊκοί στο χώρο του κρασιού, οινο – bloggers και ο Γ. Δελαβέκουρας, από το Γ. Προξενείο της Ελλάδος στο Düsseldorf.

Στο wine bar, πραγματοποιήθηκαν από την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, μίνι σεμινάρια γευσιγνωσίας κρητικών λευκών και κόκκινων κρασιών, που προσανατολίζονταν στις γηγενείς ποικιλίες. Εκεί υπήρχε και ο χάρτης της Κρήτης σε Γερμανικά και Αγγλικά, ο οποίος είναι γεμάτος με σημεία οινοτουριστικού, γαστρονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.  Ταυτόχρονα, γινόταν συνεχόμενη αναμετάδοση της έκθεσης, μέσα από τα social media του Wines of Crete, όπου έδινε το στίγμα των Κρητικών Οινοποιών, καθ’ όλη την διάρκεια της τριήμερης έκθεσης.  

Οι Οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν την προσπάθειά τους για εξωστρέφεια, οργανώνοντας ενιαίες παρουσίες των οινοποιείων της Κρήτης σε διεθνείς εκθέσεις. Ο Κρητικός αμπελώνας και τα ιδιαίτερα κρασιά του, γίνονται ευρέως γνωστά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας την Κρήτη και την κρητική οινογαστρονομία. Η επιτυχημένη συνεργασία  της Περιφέρειας Κρήτης με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) συνεχίζεται, στοχεύοντας στην  προβολή της Κρήτης σαν οινικό προορισμό.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook