Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, στο πλαίσιο του Έργου “Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία” στην Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνει σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης του Δήμου Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η) και την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού την Τρίτη 22 Μαρτίου για εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου (πλατεία Καλλεργών και Αίθουσα Ανδρόγεω).  

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών στο θέμα διαχείρισης του νερού, όπως επίσης η ανάδειξη της σημασίας του για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Παράλληλα, προωθείται η ενημέρωση για θέματα πόσιμου νερού της περιοχής και η σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τοπική αυτοδιοίκηση.  

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Τρίτη 22 Μαρτίου (πρωί) – Πλατεία Καλλεργών  (έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου – Λότζια)
10:30-13:00: Οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, τραγούδια για το νερό και θα ζωγραφίσουν συνθήματα για την εξοικονόμηση του νερού. 

Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν είναι:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (15 μαθητές, 1 Εκπαιδευτικός)
2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (58 μαθητές, 2 Εκπαιδευτικοί)
8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (50 Μαθητές,  7 Εκπαιδευτικοί)
Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (20 μαθητές, 6 Εκπαιδευτικοί)
5ο Δημοτικό Αλικαρνασσού (15 Μαθητές, 1 εκπαιδευτικός)
Γενικό Λύκειο Γαζίου  (15 μαθητές, 1 εκπαιδευτικός)
Γυμνάσιο Βενεράτου  (10 μαθητές, 1 εκπαιδευτικός)
Συνολικά: 168 μαθητές και 19 Εκπαιδευτικοί

Τρίτη  22  Μαρτίου 2016 (απόγευμα) – Αίθουσα Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου
Πρόγραμμα Εσπερίδας (Ανοιχτή εκδήλωση)

18:00-:18:15 Προσέλευση συμμετεχόντων
18:15-18:30 Χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων 
18:30-18:50 Μαρίνος Κριτσωτάκης, Γεωλόγος, Διευθυντής της Δ/νσης Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, “Το νερό στην Περιφέρεια Κρήτης”
18:50-19:10 Χαρίλαος Παπαματθαιάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός,  Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΗ, “Η υδροδότηση του Ηρακλείου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα”
19:10-19:30 Γιαννούλα Αισώπου , Χημικός Μηχανικός Χημικού  εργαστηρίου ΔΕΥΑΗ, “Η ποιότητα του πόσιμου νερού του Ηρακλείου” 
19:30-19:50 Χαράλαμπος Παπαδογιάννης, Χημικός Μηχανικός, Προϊστάμενος Βιολογικού Καθαρισμού, “Το αποχετευτικό σύστημα του Ηρακλείου. Επεξεργασία λυμάτων”
19:50-20:10  Δρ. Θρασύβουλος Μανιός,  Αναπληρωτής καθηγητής, Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Κρήτης “Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτων: Ένας Εναλλακτικός Υδατικός Πόρος”
20:10-20:30 Κώστας Ντούνας, Διευθυντής Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ, “Διάθεση επεξεργασμένων αποβλήτων στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το παράδειγμα του κόλπου του Ηρακλείου” 
20:30-20:50 Μαρία Σφακιανάκη, Υπεύθυνη ΚΠΕ Αρχανών, Έλενα Φανιουδάκη, μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Αρχανών), “Εξοικονόμηση νερού και εκπαίδευση”  
20:50-21:30 Ερωτήσεις – προτάσεις – Λήξη Εσπερίδας

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook