Διαρκής ενημέρωση

Συναγερμός στις Βρυξέλλες από δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αλλά και στο μετρό του  Μάλμπεκ, με τις τελευταίες επιβεβαιωμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 11 νεκρούς από το χτύπημα στον αερολιμένα και 15 από την επίθεση στο μετρό. Πρώτα σημειώθηκαν οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η εκκένωση του μετρό, νέες εκρήξεις τάραξεαν την βελγική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πληροφίρες σημειώθηκαν 4 εκρήξεις στο μετρό που βρίσκεται κοντά στο κτίριο της Κομισιόν. Οι αρχές φοβούνται και για άλλα χτυπήματα ενώ το επίπεδο συναγερμό βρίσκεται στο επίπεδο 4. (Δείτε βίντεο από τη στιγμή που κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μια από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο βρέθηκαν 3 γιλέκα αυτοκτονίας ενώ αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι πριν τις εκρήξεις, ακούστηκε ένας άντρας να φωνάζει στα αραβικά “Ο θεός είναι μεγάλος”.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για 15 νεκρούς και 55  τραυματίες, εκ των οποίων οι 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, από την επίθεση στο μετρό. Προς το παρόν έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια των τρένων, ενώ έχουν εκκενωθεί και όλοι οι σταθμοί. Παράλληλα αναστέλλονται πολλά δρομολόγια λεωφορείων Διαφορετικές πηγές αναφέρουν πως υπήρξαν επιθέσεις και στη στάση Μετρό Schuman δίπλα από Κομισιόν, Ευρωπαικό Συμβούλιο. Ενώ σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και σε τρίτο σταθμό του Μετρό της πόλης

 

Το διπλό χτύπημα στις Βρυξέλλες θεωρείται ότι έχει μεγάλο συμβολικό περιεχόμενο, καθώς σήμερα είναι η Μεγάλη Τρίτη για τους καθολικούς καθώς και η τελευταία ημέρα που συνεδριάζει η Κομισιόν.

 
Δείτε live από το σημείο
 
 
 
Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.  Έτσι η πτήση 620 της Aegean με αναχώρηση 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί alert στα αεροδρόμια της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας ενώ οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημερώθηκαν να μην πάνε στα γραφεία τους.
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook