Συνελήφθησαν για δυο κλοπές στο Ηράκλειο, όμως, όπως προέκυψε από την προανάκριση και την έρευνα, αυτές ήταν μόνο η αρχή καθώς οι τρεις συλληφθέντες φαίνεται ότι είχαν διαπράξει επιπλέον 5 διαρρήξεις στο Ρέθυμνο τον τελευταίο μήνα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς υπήκοους Γεωργίας, ηλικίας 43, 25, 43 ετών και έναν 48χρονο ημεδαπό, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για τρεις κλοπές.

Μετά όμως, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ύστερα από τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών, για κλοπές σε οικίες που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο, διενεργήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, στην οικία που διατηρούσε στο Ρέθυμνο, ένας από τους συλληφθέντες, ηλικίας 43 ετών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα πλήθος κοσμημάτων, διάφορα αντικείμενα (ηλεκτρονικές συσκευές, κινητό τηλέφωνο κ.α.) και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,  προέκυψε ότι οι τρείς αλλοδαποί, μαζί με τον 48χρονο ημεδαπό είχαν προβεί στην τέλεση ακόμη πέντε κλοπών, που είχαν διαπραχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου το τελευταίο μήνα.

Μέρος των ανευρεθέντων κοσμημάτων και αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.
Η προανάκριση, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.