Σε δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι ήταν ύποπτοι και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τον Ναζίμ Λαχράουι και τον Μοχάμεντ Αμπρίνι, είναι πιθανό να εστιάσουν οι αστυνομικές έρευνες για το σημερινό χτύπημα στις Βρυξέλλες σύμφωνα με την Telegraph.

Οι δύο ύποπτοι ως τρομοκράτες οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί από την αστυνομία του Βελγίου ως συνεργοί στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των ερευνών.

Και οι δύο είναι ακόμα καταζητούμενοι μετά την αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του Αμπντελσλάμ στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με μια θεωρία οι σημερινές επιθέσεις είναι πιθανό να πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να κρύψουν τα ίχνη τους μετά και τη σύλληψη του Αμπντελσλάμ.

Ο Λαχράουι, ένας 24χρονος Σύρος, έφυγε από τη Συρία τον Φεβρουάριο του 2013 και επέστρεψε στην Ευρώπη με το ψεύτικο όνομα Σουτάν Καγιάλ, το οποίο χρησιμοποίησε για να ταξιδέψει στην Ουγγαρία τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με τον Σαλάχ Αμπντελσλάμ.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε διάφορες ζώνες με εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις του Παρισιού.  Το DNA του βρέθηκε επίσης κατά τη διάρκεια των ερευνών στην βελγική πόλη Οβελέ και στο προάστιο των Βρυξελλών Σάαρμπεκ.

Ο Μοχάμεντ Αρμπρίνι, ένας 30χρονος Βέλγος με μαροκινή καταγωγή, εθεάθη με τον Αμπντελσλάμ, με τον οποίο είναι παιδικοί φίλοι, ακριβώς πριν τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Έχει καταγραφεί σε βίντεο σε βενζινάδικο καθ’οδόν προς Παρίσι οδηγώντας ένα νοικιασμένοι Renault Clio, το οποίο χρησιμοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα στη σφαγή του Παρισιού.

Ο Άρμπρίνι έπειτα ταξίδεψε στο Παρίσι μαζί με τους άλλους ένοπλους και βομβιστές. Τις ημέρες πριν την επίθεση έχει καταγραφεί επίσης σε πλάνα του CCTV στη βόρεια Γαλλία να αγοράζει αναψυκτικά στην εταιρεία του Αμπντελσλάμ και στο τιμόνι του ίδιου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις.

Παραμένει άφαντος από την προηγουμένη των επιθέσεων στο Παρίσι και ο ακριβής ρόλος του σε αυτές δεν έχει εξακριβωθεί. Σύμφωνα με συγγενείς του εκείνο το βράδυ βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Μαθητευόμενος οξυγονοκολλητής στην εφηβεία του ο Αρμπρίνι πιστεύεται ότι έμπλεξε με ριζοσπαστικούς κύκλους γύρω στην ηλικία των 18.

Το 2014 ο μικρότερος αδελφός του Σουλεϊμάν, 20 ετών, πέθανε στη Συρία ενώ πολεμούσε σε μια ισλαμιστική στρατιωτική οργάνωση με  επικεφαλής τον Αμπντελχαμίντ Αμπαάουντ, τον εγκέφαλο των επιθέσεων του Παρισιού, ο οποίος σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Νωρίτερα έχει αναφερθεί ότι ίσως ταξίδεψε στη Συρία αλλά και στο Μπέρμινγχαμ, όπου οι δράστες του Παρισιού πιστεύεται ότι έκαναν διασυνδέσεις με ριζοσπαστικούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook