Τελευταία ενημέρωση 16:48

Οι ισχυροί νοτιάδες που ξεκίνησαν να πνέουν μετά το μεσημέρι έχουν θέσει σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι πυρκαγιές διαδέχονται η μία την άλλη.

Η αρχή έγινε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με περιστατικό πυρκαγιάς στην περιοχή των Βουκολιών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο οικισμό Κεφαλά, ενώ άμεση υπήρξε η επέμβαση κατοίκων και ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής απο Χανιά και Κίσσαμο.

Συνολικά 11 Πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, έδωσαν την μάχη με τις φλόγες καταφέρνοντας να την θέσουν υπο έλεγχο παρά τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκε μικρή έκταση (περίπου δύο στρέμματα) με ελαιόδεντρα και χορτολιβαδική – δασική βλάστηση, ενώ η αιτία ερευνάται απο το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, αν και πληροφορίες κάνουν λόγω για υπολλείματα απο καύση κλαδιών που αναφλέγησαν λόγω του αέρα.

Επίσης μετά τις 3:00 μμ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς στην κορφή του βουνού στο Σφηνάρι όπου υπάρχουν ανεμογεννήτριες.

Πέντε Πυροσβέστες με τρία οχήματα μετέβησαν στην περιοχή η οποία είναι πολύ δύσβατη, και κατάφεραν να ελέγξουν τις φλόγες.

Στο μεταξύ ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων κ.Δημοσθένης Μπουντουράκης, μιλώντας στο Flashnews.gr, τόνισε πως είναι άκτως επικίνδυνο το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτ ελόγο σήμερα και αύριο, καθώς σε διάφορες περιοχές των Χανίων θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι.

Επίσης συνέστησε σε όλους όσοι άναψαν φωτιά σήμερα για να κάψουν κλαδιά, να πάνε και να βεβαιωθούν πως έχει σβηστεί τελείως καθώς την νύχτα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook