Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την αγορά της Γεωργίας με την μεταβίβαση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας, Hellenic Petroleum Georgia (Holdings) Limited, κατόχου του 100% των εταιρικών μεριδίων της Γεωργιανής εταιρείας EKO Georgia Ltd, στην εταιρία Energy Solutions Investments Inc.

«Η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής των ΕΛΠΕ για εστιασμό σε γεωγραφικές περιοχές με στρατηγικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και αγορές στις οποίες είναι εφικτή η μεγιστοποίηση του οφέλους από την υπάρχουσα υποδομή διύλισης των ΕΛΠΕ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πώληση ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία το 1995 και ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα στην αγορά εμπορίας καυσίμων της Γεωργίας, μέσω ενός δικτύου 20 πρατηρίων και πωλήσεις χονδρικής σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες.

Η Energy Solutions Investments Inc. είναι εταιρεία συμμετοχών, με δραστηριότητα στην αγορά ενέργειας της Ανατολικής Ευρώπης.

Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε περίπου 6,6 εκατ. ευρώ και θα αναπροσαρμοστεί επί τη βάσει τελικού οικονομικού ελέγχου. Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος των ΕΛΠΕ για τη συναλλαγή ήταν η Eurobank EFG Equities.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook