Το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαρτίου, ο κλάδος Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης πραγματοποίησε 2ημερη δράση  στον Άγιο Νικόλαο με Ομάδες  από το Ηράκλειο, τις Γούβες, την Ιεράπετρα, την Ελούντα και τον Άγιο Νικόλαο. Συμμετείχαν 120 παιδιά συνοδευόμενα από τους Βαθμοφόρους των Ομάδων τους. 

Πρόσκοποι κ΄ Βαθμοφόροι διέμειναν στην εστία των Προσκόπων στην λίμνη απ’ όπου πραγματοποιήθηκαν δράσεις κ’ εξορμήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου εντός και εκτός της πόλεως. Το Σάββατο το πρωί ξεκίνησε με παιχνίδια, τεχνικές δεξιότητες, στήσιμο -μικρής κλίμακας- κατασκηνωτικού χώρου στο θέατρο της λίμνης, γνωριμία με την πόλη για να πάρει  σειρά η κοινωνική δράση-προσφορά καθαρισμού στο άλσος του Αγίου Χαράλαμπου που “χτενίστηκε” από τους Προσκόπους απομακρύνοντας όλα τα σκουπίδια. Αρωγός στην προσπάθεια  υπήρξε ο Αντιδήμαρχος του Αγίου Νικολάου ο κ. Χάρης Αλεξάκης στου οποίου το πρόσωπο τιμήθηκε και η συμβολή του Δήμου στις Προσκοπικές δραστηριότητες των τοπικών Συστημάτων με την απονομή αναμνηστικής – ευχαριστήριας πλακέτας. 

Το απόγευμα του Σαββάτου τα παιδιά συνέχισαν με ναυτοπροσκοπικές δραστηριότητες, κωπηλατώντας  με τις λέμβους στην λίμνη και συνέχισαν έως αργά το βράδυ εντός της λέσχης με παρουσιάσεις, τραγούδια και θέατρο σκιών με θέμα: “ένα ταξίδι στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας”.

Την Κυριακή  όλοι οι Πρόσκοποι αναχώρησαν για την Ελούντα συνοδευόμενοι και από τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης κ. Νίκο Μελιδονιώτη για να εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τιμώντας με την παρουσία τους μια από τις μεγαλύτερες εορτές της πίστεως μας, την Εορτή της Ορθοδοξίας . Θερμή υποδοχή κ’ φιλοξενία υπήρξε από τον πρεσβύτερο Π’ Μιχαήλ Δρακωνάκη και τα τοπικά στελέχη των Προσκόπων της Ελούντας.  Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Πλάκα απ’ όπου μετέβησαν στην Σπιναλόγκα. Χώρος υποβλητικός γεμάτος ιστορικές μνήμες  που μετουσιώθηκαν σε στοιχεία και γνώσεις μεγάλου παιχνιδιού που οργανώθηκε για τα παιδιά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επέστρεψαν στον Άγιο Νικόλαο κάνοντας έντονα αισθητή την παρουσία τους στο χώρο της λίμνης με χορούς, τραγούδια και παιχνίδια. Απονεμήθηκαν αναμνηστικά, για την συμμετοχή τους, σε όλους τους Βαθμοφόρους και τους Προσκόπους , αποχαιρετίστηκαν σε κλίμα συγκίνησης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου σε κάποιο άλλο μέρος της ανατολικής Κρήτης.

Η δράση αυτή δεν θα είχε επιτελεστεί αν έλλειπε η πολύτιμη συνεισφορά ανθρώπων με μεράκι για την διοργάνωση της. Ο Έφορος Κλάδου Προσκόπων,  Μανώλης Απλαδενάκης και οι Αρχηγοί Ομάδωνπροσκόπων του Ηρακλείου και του Λασιθίου, με τις ευθύνες του σχεδιασμού και της οργάνωσης της δράσης. Ο Αρχηγός Συστήματος, Νίκος Καμαράτος, ο Υπαρχηγός, Φώτης Φωτάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Αγίου Νικολάου, Νίκος Παπαδόπουλος μαζί με τον Αρχηγό Συστήματος Ελούντας, Ματθαίο Μαυρικάκη ανέλαβαν την ευθύνη της φιλοξενίας με την προετοιμασία του χώρου, της τροφοδοσίας και της προετοιμασίας των γευμάτων. Την δράση έφεραν εις πέρας οι  πολυάριθμοι Αρχηγοί κ΄ Υπαρχηγοί Ομάδων από το Ηράκλειο και το Λασίθι που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου το πρόγραμμα όλο να κυλίσει ομαλά και να μείνουν ευχαριστημένα, από κάθε άποψη, όλα τα παιδιά. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook