Την Κυριακή (20/03) ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως στην Αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του ΕΑΚ Χανίων, το οποίο διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, ένα στο ομαδικό και ένα με τη Μαρία Μαρκαντωνάκη στο ατομικό Νέων Γυναικών.

Η ενημέρωση της ΑΛΞ Χανίων για τη διοργάνωση:

Με απόλυτη επιτυχία, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως στην Αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων. 

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο κος Εμμανουήλ Κατσιαδάκης , Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κος Δημήτριος Κοντός , Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομπσπονδίας Ξιφασκίας,  καθώς και ο κος Δημήτριος Χατζησαράντος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας.  Κατά τη διάρκεια του δείπνου προς τους επίσημους καλεσμένους μας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Χανίων , που πρόθυμα μας παραχώρησε η V Ταξιαρχία Κρητών, η Α.Λ.Ξ.Χανίων απένειμε τιμητική Πλακέτα για την πεντηκονταετή προσφορά τους στην Ξιφασκία στον κο Δημήτριο Κοντό, Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Ξιφασκίας και στον κο Δημήτριο Χατζησαράντο Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Προέδρων – Κριτών Οπλομαχίας. Στο δείπνο παρευρέθηκαν όλοι οι Διαιτητές των Αγώνων, Συνοδοί και Εκπρόσωποι Σωματείων καθώς και το μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κος Μανώλης Κουριδάκης

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξίφους Ασκήσεως Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών  συνδιοργανώσαμε η Α.Λ.Ξ. Χανίων με την Ε.Ο.Ξ., με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρή¬της/Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, της V Ταξιαρχία Κρητών και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων. Πολύτιμη η προσφορά των χορηγών  μας ΑΝΕΚ LIΝΕ5 – BLUE STAR FERRIES, Ξενοδοχείου Κρήτη, ΜΕΜΟ Computers, Fencing.Gr, GP Printing, Markantonakis Shipping Services. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: Χανιώτικα Νέα, Τηλεόραση Κύδων, Νέα Τηλεόραση Κρήτης, Ρ/Σ Χανιά Σπορ ΡΜ, Eros FΜ. Θερμές επίσης ευχαριστίες στους εθελοντές και ιδιαίτερα στον  Γιώργο Στογιάνοβιτς, Μιχάλη Κουτουλάκη και  στη Μαρία Μπακατσάκη που κράτησε όλο το βάρος της Γραμματείας των αγώνων.

Η Μαρία Μαρκαντωνάκη  κατέκτησε και πάλι χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό Νέων Γυναικών, ενώ την ίδια διάκριση πέτυχε η ΑΛΞΧ και στο ομαδικό. Είχε ακριβώς τον ίδιο απολογισμό με αυτόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.

Το Σάββατο, η Μαρία Μαρκαντωνάκη, με 3 νίκες-2 ήττες στους προκριματικούς, πέρασε στα νοκ άουτ παιχνίδια, όπου για να μπει στην οχτάδα κέρδισε τη Γεροσιδέρη (ΟΞΙ Φλώρινας) και για να προκριθεί στα ημιτελικά νίκησε την Ευθ. Παντελή (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στον επόμενο αγώνα της η νεαρή ξιφομάχος διεκδίκησε με αξιώσεις την πρόκριση της στον τελικό, μέχρι το 11-11 “κοντράριζε στα ίσια” την Ευαγγ. Χαϊτογλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), αλλά στους τελευταίους πόντους “κόλλησε” και γνώρισε την ήττα με 12-15, για να φορέσει έτσι το χάλκινο μετάλλιο (το ίδιο συνέβη και με την Χαλδαίου, του ΑΟΞ Αιγάλεω, η οποία ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό), Για την ΑΛΞΧ αγωνίστηκε επίσης η Νεφέλη Μανουδάκη, η οποία έχασε  στις λεπτομέρειες κάποια παιχνίδια στη φάση των ομίλων και τελικά με 5 ήττες κατατάχθηκε 17η. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Κατ. Κοντοχρισταπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), η οποία στον τελικό νίκησε άνετα 15-6 (πριν συμπληρωθεί το 1ο τρίλεπτο) την Χαΐτογλου.

Στους νέους άνδρες, την Α.Λ.Ξ.Χανίων εκπροσώπησε ο Θέμης Παπαντωνίου, οποίος στη φάση των ομίλων έκανε 2 νίκες-3 ήττες και έπαιξε στο πρώτο νοκ άουτ με τον Γ. Αλβανό (ΟΞΙ Φλώρινας), έχασε και κατέλαβε την 20η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ραφαήλ Σούλιος (Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω) κερδίζοντας στον τελικό 15-5 τον Γιάννη Ανδριόπουλο (Α. Ο.Ξ. Αιγάλεω), ενώ το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Βασίλης Στάντζιος (ΑΟΟ), Δημήτρης Φατούρος (Πανελλήνιος), που ήταν, αντίστοιχα, οι ηττημένοι (με 15-7) των ημιτελικών.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου διεξήχθη το ομαδικό, στο οποίο η ΑΛ.Ξ. Χανίων τα πήγε πολύ καλά στις νέες γυναίκες. Οι Μαρκαντωνάκη, Νεφ. Μανουδάκη μαζί με τις Κατερίνα Παπαδουλάκη, Χρυσηίδα Μανουδάκη πέρασαν πάλι στα ημιτελικά, όπου αν και προηγήθηκαν 26-21 τελικό έχασαν 37-45 από τον ΟΞΙΦ. Έτσι αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό και νίκησαν 45-35 τη Λ.Ο. Αιγάλεω, για να κατακτήσουν έτσι το χάλκινο μετάλλιο, Το χρυσό πήρε ο ΑΟΞ Αιγάλεω, επικρατώντας στον τελικό του ΟΞ1Φ με 45-30.

Στο ομαδικό των Νέων Ανδρών μαζί με τον Παπαντωνίου έπαιξαν για την ΑΛΞΧ οι Σάββας Γαβριλίδης, Γιάννης Τζαμπαζάκης, που ηττήθηκαν στο 1ο παιχνίδι και πήραν την 6η θέση στην κατάταξη. Ο ΑΟΞ Αιγάλεω κέρδισε  στον τελικό με 45-32 τον Αθηναϊκό, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Πανελλήνιος, αφού στον μικρό τελικό νίκησε 45-26 τον ΟΞΙΦ.

Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία αγώνες Ξιφασκίας υψηλού επιπέδου προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις αλλά και γνήσια Κρητική φιλοξενία σε Αθλητές , Προπονητές και Συνοδούς και  ταυτόχρονα  πλούσιο θέαμα στους θεατές αναδεικνύοντας και προάγοντας το συναρπαστικό Ολυμπιακό Άθλημα της Ξιφασκίας. Ήταν η τρίτη συνεχής χρονιά που διοργανώνει αγώνες Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Χανιά και η πρώτη φορά στο Ξίφος Ασκήσεως.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση Στα Χανιά θα γίνει το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου με το Chania Fencing Grand Prix 2016 στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών για ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο γεμάτο Ξιφασκία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook