Πρώτη ενημέρωση 15.34

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα μετεγκατάστασης και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη, ξεκαθάρισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης, απαντώντας σε επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Λεονταράκη Γιάννη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο.

Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία και κανένα αίτημα από την κεντρική εξουσία για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο νησί, ενώ απαντώντας στη φημολογία των τελευταίων ημερών για δημιουργία hot spot στην πρώην αμερικάνικη βάση στις Γούρνες (με τις ευλογίες μάλιστα του Αμερικανού πρέσβη), επισήμανε ότι η συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Αμερικανό πρέσβη ήταν καθαρά εθιμοτυπική.

Την ίδια στιγμή, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο θόρυβος  και οι φημολογίες γύρω από το θέμα είναι πολύ επικίνδυνες, καθώς ενισχύονται ακραίες φωνές και καλλιεργείται στην κοινωνία η ξενοφοβία και ο ρατσισμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook