Μία δύσκολη ημέρα είχαν χτες τα Χανιά και γενικότερα η Δυτική Κρήτη, αφού η κακοκαιρία και οι θυελλώδεις ανέμοι, που έφτασαν για κάποιες στιγμές και στα επίπεδα τυφώνα, προκάλεσαν πάρα πολλά προβλήματα, αλλά προκάλεσαν και τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Το σοβαρό ζήτημα και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν υπάρχει ευθύνη της πολιτείας για τον θάνατο του 58χρόνου οδηγού;

Σίγουρα ο ίδιος δεν φταίει, αφού πήγαινε στην δουλειά του και ένα δέντρο του έκοψε το δρόμο και ταυτόχρονα την ζωή.

Ποιος όμως έχει την ευθύνη;

Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος Χανίων έχει στην ευθύνη για την συντήρηση του πρασίνου στην πόλη, το κλάδεμα των δέντρων κλπ.

Εδώ και χρόνια όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δέντρα στη Λεωφόρο Καραμανλή (Σούδας), αφού δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν δέντρα και θυμάμαι καλά, στο παρελθόν υπήρξε πάλι όχημα που είχε χτυπηθεί από την πτώση ευκαλύπτου. 

Γιατί αφού είναι γνωστό ότι τα δέντρα σε αυτόν τον δρόμο είναι ξερά και επικίνδυνα, δεν έχει προχωρήσει ο Δήμος σε κλάδεμα ή και κοπή; Ούτε τώρα, ούτε βέβαια και στο παρελθόν.

Ακόμα και σήμερα το πρωί έπεσε ένα τεράστιο κλαδί στο δρόμο της Χρυσοπηγής, όπου και πάλι κινδύνεψαν άνθρωποι και δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν περνούσε κάποιο παιδάκι από κάτω, αφού στο δρόμο εκεί υπάρχει σχολείο..

Ασχολήθηκαν ποτέ οι αρμόδιοι σε συνεργασία με κάποιον φορέα πχ το Δασαρχείο ή το ΜΑΙΧ, για να δουν την κατάσταση των δέντρων και αν υπάρχει κίνδυνος πτώσης, όπως χτες;

Υπήρξε λοιπόν παράλειψη; Και αν ναι, πέρα από την πολιτική ευθύνη, μήπως υπάρχει και αστική ευθύνη για αποζημίωση της οικογένειας για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου; 

Μήπως υπάρχει και ζήτημα παράβασης καθήκοντος, αφού η παράλειψη της φροντίδας και του κλαδέματος στοιχισε την ζωή σε έναν συμπολίτη μας;

Μήπως υπάρχει και ποινική ευθύνη για όλα τα παραπάνω;

Πρέπει όλα αυτά να διερευνηθούν, να απαντηθούν και να αποδοθεί η όποια ευθύνη υπάρχει, αν υπάρχει.

Εμείς δεν καταλογίζουμε ευθύνη.  

Ομως ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του χωρίς να φταίει και μία οικογένεια σήμερα βυθίστηκε στο πένθος, επειδή ίσως – λέω ίσως – κάποιοι αρμόδιοι να μην έκαναν σωστά την δουλειά τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook