Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στην Λ.Σούδας με νεκρό έναν 64χρονο οδηγό από πτώση ενός τεράστιου κλαδιού ευκαλύπτου και ενώ και σήμερα σημειώθηκαν ανάλογα περιστατικά, ευτυχώς χωρίς θύματα, και παρά του ότι οι κάτοικοι όλοι ζητούν να κλαδευτούν οι ευκάλυπτοι τα κλαδιά των οποίων σπάνε εύκολα, ο Αντιπεριφερειάρχης  και ο Δήμαρχος Χανίων απέδωσαν την τραγωδία και τις καταστροφές αφενός στην κλιματική αλλαγή και αφετέρου στον άνεμο.

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν σε όλες τις χώρες της γής……Η συμπεριφορά των ανθρώπων και των κυβερνήσεων σον πλανήτη που ζούμε, τον καταστρέφουν» είπε ο κ. Απόστολος Βουλγαράκης, αποδίδοντας την τραγωδία στην Λεωφόρο Σούδας, στην…κλιματική αλλαγή.

Ερωτώμενος για το κλάδεμα των ευκαλύπτων που αποτελεί καθολικό αίτημα, απάντησε:
«Δεν μπορούμε να κόψουμε όλα τα δέντρα του νομού Χανίων».

Από την πλευρά του ο Τάσος Βάμβουκας, εξέφρασε την θλίψη του για το τραγικό γεγονός, κάνοντας λόγο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

«Δεν πρέπει αυτό το γεγονός να το αποδώσουμε σε κάποια ανθρώπινη αμέλεια, αλλά πρέπει δυστυχώς, να το αποδώσουμε σε μια ατυχή στιγμή…» είπε ο Δήμαρχος Χανίων.

Σε ότι αφορά στο κλάδεμα των ευκαλύπτων είπε ότι ο Δήμος κλαδεύει τα δέντρα που είναι στον χώρο ευθύνης του, ενώ η Λεωφόρος Σούδας δεν είναι δική του ευθύνη και κατέληξε με την βεβαιότητα πως δεν φταίει κάποια υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook