Φέτος το Πάσχα, έρχεται πιο αργά απ’ ότι συνήθως και μάλιστα την ίδια ημέρα θα έχουμε και Πρωτομαγιά. Διπλή γιορτή δηλαδή!

Ιδανική συγκυρία για μια ολιγοήμερη απόδραση σε παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με τη βοήθεια του ταξιδιωτικού γραφείου Elyros Travel, σας προτείνουμε ορισμένους προορισμούς, για να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας προτιμήσεις αλλά και το πορτοφόλι σας.

Αρχικά θα γνωρίσουμε ταξιδιωτικά πακέτα για το Εξωτερικό, τα οποία αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους:

Άγιοι Τόποι – Ιεροσόλυμα (10 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή)

 

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς, με τον κορυφαίο προορισμό των ημερών, τους Αγίους Τόπους. Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, που ουσιαστικά αποτελεί ειδική κατηγορία.

Διαμονή 9 νύχτες στα Ιεροσόλυμα εντός των τοιχών της Ιερουσαλήμ και δίπλα στον Ναό της Αναστάσεως και Τον Πανάγιο Τάφο, με απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο.

Νιώστε την κατάνυξη της Μεγάλης εβδομάδας, «βιώνοντας» από κοντά το Θείο δράμα. Μια μοναδική εμπειρία ζωής για κάθε πιστό.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

1η Ημέρα  Σάββατο 23  Απριλίου : Χανιά – Ηράκλειο – Τελ Αβίβ – Ιεροσόλυμα

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ηρακλείου και με απευθείας πτήση για το  Τέλ Αβίβ. Άφιξη και μεταφορά στην Άγια Πόλη, Ιερουσαλήμ.

2η Ημέρα  Κυριακή (των Βαΐων) 24  Απριλίου: Ιεροσόλυμα

Το πρωί παρακολούθηση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων στον Ναό της Αναστάσεως. Προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και μετάβαση στην Αγία Αυλή. Προσκύνημα στην Αγία Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, το σπήλαιο ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και άλλα παρεκκλήσια και προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη σε μοναστήρια στην παλιά πόλη. Ακολουθία του Νυμφίου σε κάποιον από τους Ι. Ναούς της πόλεως των Ιεροσολύμων.

3η Ημέρα  Μ. Δευτέρα  25   Απριλίου :  Ιεροσόλυμα – Ιερυχώ – Ιορδάνης ποταμός

Αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή. Επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος (Όρος των πειρασμών). Κατόπιν στον Ιορδάνη ποταμό  στον τόπο Βάπτισης του Κυρίου όπου θα τελεσθεί Αγιασμός και συμβολική Βάπτιση των προσκυνητών. Έπειτα επίσκεψη στην Ι. Μ. Προφήτη Ελισαίου, στην Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης, στη Βηθανία (Λαζαρία) και την εκεί Ι. Μ. Μάρθας και Μαρίας, στη Γεσθημανή όπου θα ακολουθήσει προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας και τέλος επίσκεψη στον Κήπο της Γεσθημανής, τόπο της Προσευχής και της Προδοσίας του Κυρίου, το Όρος των Ελαιών (από όπου ο Κύριος Ανελήφθει στους ουρανούς) με την εκεί Ι.Μ. Αναλήψεως.  Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ. Ακολουθία του Νυμφίου.

δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

 

Μόσχα – Αγία Πετρούπολη (9 ημέρες)

 

Ένα διαφορετικό Πάσχα στην ορθόδοξη Ρωσία που συνδυάζει ιστορία και θρησκευτικό συναίσθημα. Βιώστε το ορθόδοξο Πάσχα με ένα ξεχωριστό τρόπο και απολαύστε τα υπέροχα κτήρια και τοπία του ρωσικού βορρά.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

1η ημέρα: Πτήση για Mόσχα

Πτήση για Μόσχα και μεταφορά στο ξενοδοχείο (πανοραμική βόλτα στη πόλη από ελληνόφωνο ξεναγό).

2η ημέρα: Ξενάγηση Μόσχας-Λίμνη των κύκνων-Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Ξενάγηση πόλης με πρώτη στάση στη γέφυρα του Πατριάρχη και το καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί η ομορφότερη πλατεία του κόσμου «κόκκινη» (δηλαδή όμορφη), διακοσμημένη από το Κρεμλίνο, το ναό του Αγ. Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Κατά τη διαδρομή, θα δείτε ακόμα το οίκημα της κρατικής ασφάλειας-πρώην KGP, το Μποροντινό, το Μεγάλο θέατρο «Μπαλσόι», αλλά και περιοχές όπως της Πρεσβειούπολη & Μασφίλμ (το αντίστοιχο Χόλλυγουντ ). Θα ακολουθήσει στάση στη διάσημη λίμνη των κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι. Επόμενη στάση στο Πάρκο της Νίκης και επίσκεψη στο μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Το βράδυ θα γίνει μεταφορά για την Αναστάσιμη ακολουθία.

3η ημέρα: Κήποι Αλέξανδρου-Κρεμλίνο-Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ- πεζόδρομος Αρμπάτ-κάτω ανάκτορα (στάσεις metro)

Επίσκεψη με το μετρό σε  μερικούς από τους διασημότερους σταθμούς του, διακοσμημένους με βιτρό- μπρούτζινα αγάλματα και περίτεχνα φωτιστικά. Θα ακολουθήσει περιήγηση στον κήπο του Αλέξανδρου, στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια για να δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εντός του Κρεμλίνου θα επισκεφθείτε τους ναούς της στέψης & ταφής των τσάρων. Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσετε το Μεγάλο καμπαναριό, το τεράστιο τσαρικό κανόνι και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική καμπάνα. Τέλος θα επισκεφθείτε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμών δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών.

δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

 

Πανόραμα Ιταλίας

 

7ήμερη εκδρομή στη γειτονική Ιταλία, ένα δημοφιλή προορισμό και για το Πάσχα. Επίσκεψη σε κάποιες από τις σημαντικότερες πόλεις, όπως Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία – Βενετία – Βερόνα – Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

1η ημέρα: Αθήνα – Μιλάνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη, μεταφορά στο κέντρο της πόλης, περιήγηση της οικονομικής πρωτεύουσας της Ιταλίας, του παγκόσμιου κέντρου μόδας. Ξενάγηση μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της χώρας, τον περίφημο καθεδρικό ναό Ντουόμο, το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. Κατόπιν μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια βραδυνή γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μιλάνο – Ξενάγηση πόλης και Κόμο-Λουγκάνο

Αναχώρηση για εκδρομή στο Κόμο και στο Λουγκάνο. Άφιξη στο Κόμο, πόλη δίπλα στην ομώνυμη λίμνη που αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Περίπατος στο ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια αναχώρηση για Ελβετία. Τοπία υπέροχα οδηγούν στην πρώτη Ελβετική πόλη, το Λουγκάνο. Μικρή περιήγηση και βόλτα στην παραλία της λίμνης. Επιστροφή το απόγευμα στο Μιλάνο. Διανυκτέρευση.

Στη συνέχεια ακολουθούν 4 από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για μια μικρή απόδραστη στο Πάσχα. Από τον κλασικό νησιωτικό προορισμό της Κέρκυρας, στα επιβλητικά Μετέωρα, στο γραφικό Πήλιο και τέλος την εξωτική Χαλκιδική.

δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

 

Κέρκυρα

 

Διαμονή για 4 ή 5 νύκτες, σε έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων για το Πάσχα, στην αρχόντισσα του Ιονίου, την Κέρκυρα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

1η μέρα, Μεγ. Πέμπτη 28/04: Αθήνα – Κέρκυρα
Επιβίβαση στο πούλμαν από Αθήνα και αναχώρηση για Κέρκυρα μέσω Ρίου – Αντιρρίου – Ηγουμενίτσας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Μεγ. Παρασκευή 29/04: Κανόνι – Αχίλλειον – Μπενίτσες 
Μετά το πλούσιο πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στο Κανόνι. Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος στην περιοχή με την υπέροχη θέα και με φόντο το Ποντικονήσι και μετά επίσκεψη στο θερινό ανάκτορο της βασίλισσας της Αυστρίας Σίσσυ, το Αχίλλειο. Ακολουθεί στάση στις Μπενίτσες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ μεταφορά σε κοντινή εκκλησία για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

 

 

Πάτμος

 

Πάσχα στο ιερό νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Ένα ξεχωριστό Πάσχα στη νησιωτική Ελλάδα, με έκδηλο το θρησκευτικό συναίσθημα των ημερών.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

1η ημέρα: 27/04 Μ. Τετάρτη – Αθήνα – Πειραιάς – εν πλω

Συγκέντρωση στον Πειραιά. Eπιβίβαση στο πλοίο, και απόπλους για την Πάτμο. Άφιξη τα ξημερώματα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: 28/04 Μ. Πέμπτη – Πάτμος

Πρωινό, μετάβαση και παρακολούθηση της αναπαράστασης του Θείου Δράματος (Μυστικός Δείπνος) από τον Ηγούμενο και τους καλόγηρους της Ιερής Μονής του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Ελεύθεροι στη πόλη. Διανυκτέρευση.

δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

 

Μετέωρα – Μέτσοβο

 

Πάσχα στη σκιά των Μετεώρων με την επιβλητική ατμόσφαιρα και το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα. Μέτσοβο. Επίσκεψη σε Καλαμπάκα – Μετέωρα – Πύλη – Ελάτη – Περτούλι – Μέτσοβο

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

1η ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή: Αναχώρηση με πούλμαν από Αθήνα, μικρή στάση στην περιοχή της Λαμίας και στη συνέχεια προς Καλαμπάκα. ‘Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα προαιρετικά, ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Μεγάλο Σάββατο: Πρωινό και επίσκεψη στα ορεινά χωριά των Τρικάλων, Πύλη, Ελάτι, Περτούλι. Γεύμα προαιρετικά στην Ελάτη και επιστροφή στο ξενοδοχείο, με ενδιάμεση στάση για περιπάτους και καφέ στην πόλη των Τρικάλων. Το βράδυ παρακολούθηση της λειτουργίας της Ανάστασης, Αναστάσιμο δείπνο, διανυκτέρευση.

δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

 

Πήλιο

 

Πασχαλιά στο μύθο του Πηλίου με τα γραφικά σοκάκια, τα όμορφα τοπία και την εξαιρετική κουζίνα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

1η ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή: Αναχώρηση από Αθήνα για Λαμία, με στάση για καφέ. ‘Αφιξη το μεσημέρι στο Βόλο. Προαιρετικά γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά τσιπουράδικα της πόλης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στα Χάνια. Δείπνο με νηστίσιμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Μεγάλο Σάββατο: Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει στα πηλιορείτικα χωριά. Επίσκεψη στις Μηλιές και τη γραφική Τσαγκαράδα με τη μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Προαιρετικά γεύμα την επιστροφή στα Χάνια, ολοκληρώνοντας έτσι την “περιπλάνηση ” στο Πήλιο. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όπου θα γίνει το “παραδοσιακό” μοίρασμα των λαμπάδων και αναχώρηση για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Αναστάσιμο Δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ

 

Χαλκιδική

Πάσχα στη μαγευτική Χαλκιδική, με τα μαγευτικά τοπία και τις παραλίες.

1η ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή: Αναχώρηση από Αθήνα στις 7.00 π.μ. και μέσω Λαμίας – στάση, περιοχή Λάρισας, γεύμα προαιρετικά, Θεσσαλονίκη-, άφιξη το απόγευμα στη Χαλκιδική. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, προαιρετική παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, διανυκτέρευση.

2η ημέρα, Μεγάλο Σάββατο: Πρωινό και η επίσκεψη στο Σπήλαιο Πετραλώνων και τα μαγευτικά τοπία του «δεύτερου ποδιού» της Χαλκιδικής στη Σιθωνία. Συχνές στάσεις στη γύρω περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Tο βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας, Αναστάσιμο εορταστικό δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ταξιδιωτικές επιλογές για το Πάσχα, επισκεφθείτε το ταξιδιωτικό γραφείο Elyros Travel στη νέα του διεύθυνση στο Κολυμβάρι ή τη σελίδα του γραφείου στο facebook.

ELYROS TRAVEL
Σταυροδρόμι Κολυμβάρι Χανίων
Τηλ.: 28240 22003 & 22005

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook