Σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία κατέληξαν οι μέτοχοι της Τηλέτυπος (Mega), Γ. Βαρδινογιάννης και Φ. Μπόμπολας, προκειμένου αμέσως μετά να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, που βασίζεται στην πρόταση Θεοχάρη Φιλιππόπουλου για σύνταξη business plan και νέο τρόπο λειτουργίας του Mega, αναλαμβάνει προσωρινά διευθύνων σύμβουλος ο Φώτης Μπόμπολας (στη θέση του παραιτηθέντος Ν. Πεφάνη).

Σε δεύτερο χρόνο και αφού τηρηθούν οι όροι του χρονοδιαγράμματος που θα τεθεί, θα αναζητηθεί νέος επενδυτής ή κάποιος εκ των υπαρχόντων μέτοχων που θα αναλάβει τα ηνία της Τηλέτυπος, με νέο διοικητικό σχήμα και επικεφαλής ή τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο ή άνθρωπο της επιρροής ή της εμπιστοσύνης της οικογένειας Μπόμπολα. Η πρόταση Φιλιππόπουλου, πάντως, πέραν της παρουσίασης business plan για τον τρόπο λειτουργίας του Mega, συναρτάται με τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου στην Τηλέτυπος, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την ΑΜΚ με την είσοδο νέων επενδυτών.

Αμέσως μετά θα προκύψει, σύμφωνα με την πρόταση, μείωση «του λειτουργικού κόστους της εταιρείας», ενώ στη συνέχεια οι μέτοχοι θα προβούν στη «αναδιοργάνωση του συνόλου αυτής».

Μετά πρέπει να ακολουθήσει «επαναδιαπραγμάτευση», όχι μόνο με τις «πιστώτριες τράπεζες με σκοπό την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού», αλλά και με τους «υπόλοιπους πιστωτές της εταιρείας». Και, φυσικά, θα πρέπει να συμφωνηθεί απ’ όλες τις πλευρές η «αναδιάρθρωση αποπληρωμής», αλλά και η «χρονική επέκταση των σχετικών υποχρεώσεων».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook