Με μια πρόσκρουση στον προβλήτα  που είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί εσωκοίλωμα στην πρυμναία αριστερή πλευρά του πλοίου “Έλυρος” ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η προσπάθεια του πλοίου να δέσει στο λιμάνι της Σούδας που διήρκησε 4 ώρες λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το πλοίο προσέκρουσε στο κρηπίδωμα του λιμένα Σούδας, κατά τη διάρκεια προσπάθειας πρόσδεσής του και αποτέλεσμα της πρόσκρουσης όπως ανακοίνωσε το λιμεναρχείο, υπήρξε η δημιουργία εσωκοιλώματος στη πρυμναία αριστερή πλευρά (χώρος πηδαλίου), μήκους περίπου 1,5 μέτρου και πλάτους περίπου 0,5 μέτρου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο, προσέδεσε με τη συνδρομή ρυμουλκών στο λιμένα Σούδας όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 539 επιβάτες, τα 114 Ι.Χ.Ε. οχήματα και τα 114 Φ/Γ οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια κατόπιν διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από Κλιμάκιο Επιθεωρητών και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη για ένα μεμονωμένο πλου προς λιμένα Πειραιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook