Βίντεο και φωτογραφίες με πορνογραφία ανηλίκων κατηγορείται ότι διακινούσε με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας ένας 69χρονος, που συνελήφθη στα Κύθηρα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με Αρχές άλλων χωρών, συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «RHODES» για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε και συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν στοχευμένες πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε εξυπηρετητή (server) στο εξωτερικό, ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για το διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφιών), με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας. Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αστυνομική, ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, που αντιστοιχούσαν στον 69χρονο. 

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μετέβη στις 22-03-2016, στο σπίτι του 69χρονου και διεξήγαγε έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού.
Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του συλληφθέντα διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή, με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου, που δίνει τη δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός και ένας (1) σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. 

Ο 69χρονος δράστης, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD 
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook