Το πλάνο του για την ανάληψη της διοίκησης του Εργοτέλη κατέθεσε ο Γιώργος Βρέντζος με μακροσκελέστατη επιστολή του.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

“Αγαπητοί φίλοι,

Τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός μας Σύλλογος περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Η Π.Α.Ε., η βιτρίνα του ποδοσφαιρικού μας τμήματος η οποία στο παρελθόν μας χάρισε στιγμές περηφάνιας και μεγάλες διακρίσεις κάνοντας γνωστό κι αγαπητό τ’ όνομα του Εργοτέλη σ’ όλη την Ελλάδα, οδηγήθηκε σταδιακά σε πολύπλευρη παρακμή και τελικά σε χρεοκοπία. Ο αείμνηστος Απόστολος Παπουτσάκης, ως πρώην μεγαλομέτοχος, παρά την αδιαμφισβήτητα καλή διάθεση και την συνολικά σημαντική προσφορά του στον Σύλλογο (εκ διαμέτρου αντίθετα με τον διάδοχο του Δημήτρη Παπουτσάκη), άφησε πίσω του δυσβάστακτα και δυσανάλογα με το μέγεθος του Συλλόγου χρέη, τα οποία παρά τις μετέπειτα φιλότιμες προσπάθειες (αλλά και τα λάθη) διαφόρων μελών της οικογένειας του Συλλόγου οδήγησαν τελικά στην πρόσφατη ντροπιαστική αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα.    

Ο Εργοτέλης βρίσκεται πλέον μπροστά σ’ ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο για την ιστορία του σταυροδρόμι. Από το δρόμο που θα επιλέξει να πάρει, θα εξαρτηθεί αν θα μπορέσει σταδιακά ν’ ανακάμψει και να επιστρέψει στην πορεία της καταξίωσης και των επιτυχιών, ή θα συνεχίσει να ολισθαίνει προς την πλήρη απαξίωση κι ανυποληψία. Σ’ αυτό το ΙΣΤΟΡΙΚΟ χρονικό σημείο, με ανοικτά ποικίλα μέτωπα και πολλούς εσωτερικούς/εξωτερικούς εχθρούς, όλοι οι Εργοτελίτες έχουμε χρέος κι υποχρέωση να δώσουμε το παρόν και να συσπειρωθούμε, παραμερίζοντας προσωπικές διαφορές, επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Ο Εργοτέλης έχει σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ανάγκη για μια ΙΣΧΥΡΗ από κάθε άποψη διοίκηση. Μια διοίκηση με ήθος, εντιμότητα, φερεγγυότητα, ικανότητα, όρεξη για δουλειά, μεράκι, οικονομική ευχέρεια, πλάνο και κυρίως ΟΡΑΜΑ. Κι έναν ΗΓΕΤΗ που θα διαθέτει σε επαρκή βαθμό όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και συγχρόνως θα προέρχεται από τα σπλάχνα του Συλλόγου.

Χωρίς καμιά διάθεση να περιαυτολογήσω, θεωρώ ότι τόσο η γενικότερη παρουσία μου τα προηγούμενα 2 χρόνια (παρά τα λάθη που έχω δημόσια παραδεχτεί όσο κανείς άλλος) όσο και οι πρωτοβουλίες κι η εν γένει στάση και συμπεριφορά μου το τελευταίο διάστημα (παρά τις ανθρώπινες αδυναμίες μου), αποτελούν σαφείς κι επαρκείς ενδείξεις (αν όχι αποδείξεις) ότι ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

Μετά από πολλές επαφές, συζητήσεις κι ανταλλαγή απόψεων με σχεδόν όλους τους φορείς και τα μέλη της οικογένειας του Εργοτέλη (διοίκηση, παράγοντες, αθλητές, προπονητές, παλαιμάχους, οπαδούς, απλούς φιλάθλους κλπ.), κάτι που θα συνεχίσω όχι μόνο μέχρι την ανάληψη της διοίκησης αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, έχω πλέον καταλήξει στους βασικούς άξονες και στόχους του ΤΡΙΕΤΟΥΣ                   (σε πρώτη φάση) ΠΛΑΝΟΥ μου για την επόμενη μέρα του Συλλόγου.

Ο σημαντικότερος, αλλά και δυσκολότερος, στόχος είναι η ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ. Ο Εργοτέλης πρέπει πάση θυσία να χτίσει ξανά το καλό του όνομα και να γίνει αγαπητός πρώτα στον κόσμο του (προκειμένου να τον συσπειρώσει στο μέγιστο βαθμό) και μετά και στον κόσμο του Ηρακλείου, της Κρήτης κι ολόκληρης της Ελλάδας ώστε να δημιουργήσει νέους φιλάθλους που τόσο έχει ανάγκη. Έχουμε υποχρέωση ν’ απομακρύνουμε άμεσα τους διάφορους ‘’επιτήδειους’’ οι οποίοι βλέπουν τον Εργοτέλη ως πηγή πλουτισμού ή εισοδήματος. Πρέπει σιγά-σιγά να κερδίσουμε τη χαμένη μας ταυτότητα, μοναδικότητα κι υπερηφάνεια. Δεν θα είναι εύκολο, θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια και θα πάρει χρόνο, αλλά μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε, έχοντας ως οδηγό ό,τι καλό και κακό κάναμε τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Πολύ σημαντικός επίσης στόχος είναι η πλήρης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ του Συλλόγου. Εξ’ όσων γνωρίζω, υπάρχουν κάποια ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο καθώς κι οφειλές προς οργανισμούς κοινής ωφέλειας, εργαζομένους κλπ. (για τα οποία αναμένω πλήρη ενημέρωση). Με σωστή διαχείριση, αύξηση εσόδων (ακαδημίες, συνδρομές, χορηγίες, πώληση ποδοσφαιριστών κλπ.), διεκδίκηση δικαιωμάτων (π.χ. τροφεία Καρέλη) και φυσικά εισφορές μελών, μπορούμε σταδιακά όχι μόνο να εξοφλήσουμε κάθε παλιά οφειλή αλλά και να κάνουμε αυτάρκη τον Σύλλογο.

Εξίσου σημαντική είναι η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ποδοσφαίρου που αποτελούν το – μοναδικό ίσως – αντικειμενικό συγκριτικό πλεονέκτημα του Συλλόγου. Είναι δεδομένο ότι, παρότι η παραγωγή ταλέντων είναι συνεχής, οι ακαδημίες μας δεν είναι αυτές που ήταν στο παρελθόν. Σίγουρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει και τα πράγματα είναι πλέον σαφώς δυσκολότερα, όμως πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης. Με σωστή οργάνωση, κατάλληλη στελέχωση, βελτίωση των υποδομών, επέκταση σε νέους χώρους, ανάπτυξη συνεργασιών κλπ. μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά όχι μόνο την καλύτερη ποδοσφαιρική ακαδημία της Κρήτης (που άλλωστε ακόμα διαθέτουμε) αλλά και μια από τις καλύτερες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Ένας άλλος βασικός στόχος είναι η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Το Μαρτινέγκο μέρα με τη μέρα ‘’φθείρεται’’. Οι εγκαταστάσεις (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, κερκίδες, γραφεία, αίθουσες, κυλικείο, περιβάλλοντας χώρος), αλλά κι η γενικότερη ατμόσφαιρα, δεν συνάδουν μ’ ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο. Φυσικά είναι γνωστοί οι πολύ αυστηροί περιορισμοί που θέτει η αρχαιολογική υπηρεσία, όμως κάποια βασικά πράγματα σε θέματα βελτίωσης και συντήρησης μπορούν εύκολα ή δύσκολα να γίνουν. Άμεση προτεραιότητα το  γήπεδο (αγωνιστικός χώρος, αποδυτήρια, κερκίδες κλπ.) προκειμένου να υποδεχτεί ξανά μετά από πολλά χρόνια την πρώτη ομάδα. Και φυσικά πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα την αναζήτηση ποδοσφαιρικής στέγης για την επάνοδο μας στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στο πλάνο μου περιλαμβάνεται επίσης η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (στίβος, βόλεϊ, κολύμβηση, σκάκι κλπ.), αλλά αυτό δεν είναι ανάμεσα στους βασικούς κι άμεσους στόχους της νέας διοίκησης (χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν θα προωθηθεί ανά πάσα στιγμή εφόσον προκύψουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις). Σε πρώτη φάση, θα επικεντρωθούμε στα τμήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο ΜΠΑΣΚΕΤ δεν έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος κι οι συνεργάτες του τα πηγαίνουν περίφημα. Εμείς απλά θα τους στηρίξουμε και θα τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ώστε να συνεχιστεί κι ενδυναμωθεί η άνθηση του μπασκετικού Εργοτέλη.

Κι ερχόμαστε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στην πρώτη ομάδα, που καλώς ή κακώς απασχολεί τον περισσότερο κόσμο του Εργοτέλη κι αποτελεί το βαρόμετρο για την πορεία του Συλλόγου. Η γνωμοδότηση του νομικού τμήματος της ΕΠΟ για δικαίωμα συμμετοχής του χρόνου στην Γ’ ΕΘΝΙΚΗ είναι μια πρώτη νίκη, το πρώτο βήμα για τον νέο Εργοτέλη. Και παρότι υπάρχουν ακόμα πολλά θολά σημεία και πολύ σημαντικά και δυσκολότερα θέματα προς επίλυση (χρέη & εκκαθάριση ΠΑΕ), για τα οποία θα πρέπει να παλέψουμε για να δικαιωθούμε, ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη μέρα του Συλλόγου.

Ο δρόμος είναι ξεκάθαρος: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ. Με βάση τα δικά μας παιδιά (όσα φυσικά έχουν το απαραίτητο ταλέντο), παίκτες που είτε προερχόμενοι από τις ακαδημίες μας είτε όχι τίμησαν ή τιμούν ακόμα τη φανέλα του Εργοτέλη, αλλά και με την απαραίτητη προσθήκη κι άλλων έμπειρων ή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών (με προτίμηση, αν φυσικά υπάρχει δυνατότητα, στο Ηράκλειο και σ’ ολόκληρη την Κρήτη), ο νέος τεχνικός (πολύ σημαντικός παράγοντας) θα δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι απλά περαστική από την Γ’ Εθνική. Μια ομάδα που θα συνδυάζει το ταλέντο με την εμπειρία, την προώθηση ταλέντων με τον πρωταθλητισμό, το πάθος με το ήθος. Μια ομάδα που, μετά από ένα δύσκολο αλλά όμορφο ταξίδι 2-3 χρόνων, θα μας κάνει περήφανους ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο και θα χρειαστεί πολύ κόπος και χρήμα, αλλά με τη στήριξη όλων των Εργοτελιτών (και τη βοήθεια του Θεού και της τύχης) θα τα καταφέρουμε.

Παράλληλα με την πρώτη ομάδα (ΓΣ Εργοτέλης), ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗ                  (αλλά και τα ΚΑΝΑΡΙΑ και τις ΝΕΕΣ). Οι Νέοι ήταν ανέκαθεν σημαντικοί, όχι μόνο για να ξεκινούν την αγωνιστική πορεία τους τα παιδιά των ακαδημιών μας, αλλά και για να προετοιμάζονται ή να παίρνουν χρόνο συμμετοχής όσοι παίκτες δεν είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα. Πλέον αποκτούν μεγαλύτερη σημασία λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με τις συνέπειες της χρεοκοπίας της ΠΑΕ. Οι Νέοι θ’ αποτελέσουν την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΛΕΙΔΑ σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά με την Π.Α.Ε., αν δηλαδή υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αναβίωση όλων των χρεών ή πρόβλημα με την λύση κι εκκαθάριση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είτε το καλοκαίρι είτε στο μέλλον, τότε αναγκαστικά η επάνοδος στις επαγγελματικές κατηγορίες θα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των Νέων. Αν όλα πάνε καλά, κάτι το οποίο πιστεύω ακράδαντα (αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες νομικές κι άλλες ενέργειες),             ο στόχος των Νέων θα είναι τελικά να εδραιωθούν μεταξύ Γ’ Εθνικής & Α1 ΕΠΣΗ (με τα Κανάρια ν’ ακολουθούν λίγο χαμηλότερα), αποτελώντας τον προθάλαμο για την πρώτη ομάδα.

Φυσικά η πραγματοποίηση του προαναφερθέντος πλάνου απαιτεί πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά.              Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ. Πέρα από μένα τον ίδιο, που σαφώς δεν μπορώ μόνος μου να καλύψω το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος, υπάρχουν κι άλλοι χρηματοδότες που έχουν δεσμευτεί προς εμένα ότι θα καλύψουν όλες τις ανάγκες του Συλλόγου και της νέας ΠΑΕ, τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια όπου θα υπάρχουν κι οι μεγαλύτερες ανάγκες (γιατί μετά αν όλα πάνε καλά τόσο η νέα ΠΑΕ όσο κι ο Σύλλογος θα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκεις). Ξεκαθαρίζω πάντως ότι ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, δεν πρόκειται δηλαδή ν’ αποποιηθώ των ευθυνών μου με τη δικαιολογία ότι οι συνεργάτες μου μ’ εγκατέλειψαν (κάτι το οποίο αποκλείω δεδομένου ότι συνδέομαι μαζί τους με πολύ στενές προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις). Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους ανθρώπους, για πολλούς και διαφόρους λόγους, δεν επιθυμούν προς το παρόν να βγουν μπροστά (άλλωστε δεν έχουν τον χρόνο ν’ ασχοληθούν και ζουν όλοι εκτός Ηρακλείου). Προσπαθώ να πείσω τουλάχιστον κάποιους απ’ αυτούς να μου επιτρέψουν να δημοσιοποιήσω τα ονόματα τους, αν όχι άμεσα τότε τους επόμενους μήνες οπότε και θα έχουν ξεκαθαρίσει τα θέματα της χρεοκοπημένης ΠΑΕ, ή ακόμα και να συμμετέχουν στο νέο ΔΣ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλοι θα εμφανιστούν το αργότερο μέχρι τη δημιουργία της νέας ΠΑΕ ως μέτοχοι, ενώ την αποκλειστική ευθύνη για τη διοίκηση θα την έχω εγώ.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις της χρεοκοπημένης ΠΑΕ (όπως μας έχουν δοθεί από το λογιστήριο), είμαστε διατεθειμένοι όταν/αν χρειαστεί ν’ αναλάβουμε το 50% των ποδοσφαιρικών οφειλών που θα τελεσιδικήσουν μέχρι τον προβιβασμό του Συλλόγου σε επαγγελματική κατηγορία (όπως αναφέρει ο ΚΑΠ αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν μας αφορά ή όχι), καθώς κι όσες διαταγές πληρωμής έρθουν από FIFA-UEFA (που δύσκολα αποφεύγονται έτσι κι αλλιώς), αλλά μέχρι εκεί. Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση για την νέα ΠΑΕ (πράγμα απίθανο), θα μας οδηγήσει στη χρησιμοποίηση της ασφαλιστικής δικλείδας των Νέων (όπως εξήγησα παραπάνω). Όπως επίσης δεν πρόκειται ν’ αναλάβουμε οποιαδήποτε οφειλή του ΓΣ Εργοτέλης προς την χρεοκοπημένη ΠΑΕ. Και το αναφέρω αυτό δεδομένου ότι στα βιβλία της ΠΑΕ εμφανίζεται οφειλή του ΓΣ ύψους 295.000 ευρώ περίπου                                        (άλλη μια ‘’προσφορά’’ της οικογένειας Παπουτσάκη), για την οποία εξακολουθώ ν’ ανησυχώ παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις σας ότι έχει παραγραφεί.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω επίσης ότι οποιοδήποτε επιπρόσθετα έσοδα (π.χ. τροφεία Καρέλη, επιχορηγήσεις, εισφορές μελών διοίκησης ή άλλων παραγόντων κλπ.) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών του Συλλόγου (προηγούμενες οφειλές, εγκαταστάσεις, υποδομές, ακαδημίες, άλλα τμήματα κλπ.) κι όχι της ποδοσφαιρικής ομάδας, η ευθύνη της οποίας θα βαραίνει αποκλειστικά εμένα και τους συνεργάτες μου.
Αναφορικά με το διοικητικό πλάνο που θ’ ακολουθήσω, σεβόμενος φυσικά το καταστατικό του Συλλόγου αλλά εστιάζοντας στην ουσία κι όχι στους τύπους, καταρχήν επιθυμώ ένα 20ΜΕΛΕΣ ΔΣ                      με 15 τακτικά και 5 αναπληρωματικά μέλη τα οποία θα συμμετέχουν όλα στις συνεδριάσεις του ΔΣ                  (τ’ αναπληρωματικά χωρίς δικαίωμα ψήφου). Όλα τα μέλη θα έχουν τη δυνατότητα ν’ αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες αλλά κι ευθύνες (αυτά πάνε μαζί). Όλες οι απόψεις θ’ ακούγονται και φυσικά για όλα τα σημαντικά θέματα θα διεξάγεται ψηφοφορία, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα συσκεπτόμαστε προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις ρουτίνας ή θα ψηφίζουμε για αγωνιστικά θέματα. Τον Σύλλογο συνολικά θα τον διοικεί το ΔΣ, αλλά κουμάντο σε κάθε τμήμα θα κάνει αυτός που βάζει ή βρίσκει τα χρήματα (ακόμα κι αν δεν είναι μέλος του ΔΣ).

Θα δημιουργηθούν επίσης διάφορες ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, Νέοι, Νέες, Κανάρια, ακαδημιών, εγκαταστάσεων, οικονομικών, δεοντολογίας, δημοσίων σχέσεων κλπ.), ανάλογα και με το ενδιαφέρον  που θα υπάρξει, όπου θα προΐστανται μέλη του ΔΣ ή χρηματοδότες του τμήματος με συμμετοχή εξωδιοικητικών παραγόντων ή απλών φιλάθλων. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΤΕΛΙΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην επόμενη μέρα του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος θα στελεχωθεί επίσης άμεσα με νέους υπαλλήλους & στελέχη (φυσικά κανείς διοικητικός υπάλληλος δεν πρόκειται ν’ απολυθεί) προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ενόψει και της νέας ΠΑΕ. Στόχος μας είναι να οργανώσουμε το Σωματείο σε επαγγελματικά πρότυπα (κατά το δυνατόν). Όσον αφορά τους προπονητές, στο τέλος της σεζόν θα υπάρξει αξιολόγηση από τους επικεφαλείς του κάθε τμήματος, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες συνθήκες.

Αναφορικά με τους Νέους, που ως γνωστόν έχουν εκτός από ξεχωριστό ΑΦΜ και δική τους διοίκηση, δεν επιθυμώ προς το παρόν καμιά διοικητική εμπλοκή (άλλωστε παρά την νομική/διοικητική τους αυτονομία, επί της ουσίας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την αρωγή του ΓΣ). Αν υπάρξει εμπλοκή με την ΠΑΕ (κάτι το οποίο τονίζω ξανά ότι δεν θεωρώ πως πρόκειται να συμβεί τελικά, αρκεί να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις) κι αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε τους Νέους όπως εξήγησα νωρίτερα, τότε το βλέπουμε. Έτσι κι αλλιώς υποχρεωτικά θα γίνουν εκλογές στους Νέους τον Ιούνιο, οπότε και θα έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα θέματα της ΠΑΕ. Φυσικά η χρηματοδότηση των Νέων συνδέεται με το διοικητικό ‘’έλεγχο’’ τους.

Προχωρώντας στη σύνθεση της νέας διοίκησης, θέλω να τονίσω ότι επιθυμώ τη δημιουργία ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με συμμετοχή παλιών και καινούργιων παραγόντων, έμπειρων και νέων ανθρώπων, απ’ όλες τις ‘’τάσεις’’, με κοινά χαρακτηριστικά την εντιμότητα, την ικανότητα και την όρεξη για προσφορά. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, γι’ αυτό και δεν δέχομαι από κανέναν ν’ αποκλείσει κάποιον άλλον (όποιος το κάνει αυτομάτως αποκλείει τον εαυτό του). Η στελέχωση του ψηφοδελτίου μου έχει ήδη αρχίσει, αλλά είμαι ανοικτός να συμπεριλάβω τον οποιονδήποτε, αρκεί να διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να συμφωνεί με το πλάνο μου, να συμμερίζεται τ’ όραμα μου και ν’ αποδέχεται την πολύ απλή και λογική αρχή ότι ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ν’ αναφέρω ονόματα, όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι σαφώς κι ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Όσον αφορά τις θέσεις, ως ένας από τους βασικούς χρηματοδότες κι εκπρόσωπος των υπολοίπων, προφανώς Θ’ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Σε περίπτωση που τελικά συμμετέχουν στο ΔΣ κάποιοι από τους συνεργάτες-συνχρηματοδότες μου, θα είναι αυτοί που θα καταλάβουν τις θέσεις των αντιπροέδρων. Σε διαφορετική περίπτωση, τέτοιοι ‘’τιμητικοί’’ τίτλοι θα δοθούν σε πρώτη φάση σ’ όσους συνεισφέρουν οικονομικά κι αργότερα και σ’ όσους επιδείξουν σημαντικό έργο. Δεν πρόκειται να προσφέρουμε θέσεις μόνο και μόνο για να βραβεύσουμε κάποια ‘’ονόματα’’ ή επειδή πρέπει να καλυφθούν οι ‘’καρέκλες’’. Θα τις δώσουμε σ’ όσους τις δικαιούνται, σ’ όσους είτε βάλουν το χέρι στην τσέπη είτε στρωθούν στη δουλειά. Αλλιώς θα τις αφήσουμε κενές μέχρι ν’ αποδείξουν κάποιοι ότι τις αξίζουν.

Αυτό είναι το πλάνο μου για τον νέο Εργοτέλη. Πιστεύω ότι είναι σαφές, καλά σχεδιασμένο κι επαρκώς τεκμηριωμένο. Και δεν νομίζω ποτέ άλλοτε να παρουσίασε άλλος υποψήφιος, στον Εργοτέλη ή άλλο ερασιτεχνικό κι όχι μόνο σωματείο του Ηρακλείου, τόσο αναλυτικό πλάνο (και μάλιστα δημόσια) αλλά και γενικά να κινήθηκε προεκλογικά με τόση ενεργητικότητα, μεθοδικότητα κι υπευθυνότητα                     (και φυσικά κάποια ανθρώπινα λάθη).
Ξέρω ότι μερικοί από εσάς αναμένουν οικονομικές εγγυήσεις. Μ’ όλο το σεβασμό, επιτρέψτε μου να πω ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάτε κάτι τέτοιο. Όχι μόνο γιατί όπως ξέρετε πολύ καλά είναι αδύνατο πρακτικά (μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για ερασιτεχνικό σωματείο), αλλά επίσης επειδή γνωρίζετε από πρώτο χέρι την οικονομική αλλά κι ευρύτερη φερεγγυότητα μου. Δεν ζητάω άλλωστε οποιαδήποτε ‘’παραχώρηση’’, ‘’ανάθεση’’, ‘’χρίσμα’’ ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα. Αυτό που θέλω είναι να κρίνει ο κόσμος της ομάδας, τα μέλη του Συλλόγου για να είμαι πιο ακριβής, αν είμαι φερέγγυος ή όχι, αν το πλάνο μου είναι πειστικό ή όχι, αν αξίζω ν’ αναλάβω τα ηνία του Εργοτέλη ή όχι. Και το ίδιο φυσικά ισχύει για οποιονδήποτε άλλον θελήσει να ηγηθεί στην επόμενη μέρα. Σέβομαι τους θεσμούς του Συλλόγου, σέβομαι ότι είστε μια εκλεγμένη διοίκηση, σέβομαι ότι γενικά έχετε προσφέρει έργο, αλλά σε μια τόσο κρίσιμη και πραγματικά ιστορική συγκυρία, με νέες συνθήκες και περισσότερες προκλήσεις, πρέπει ν’ αποφασίσει το ανώτατο θεσμικό όργανο του Συλλόγου, που δεν είναι άλλο από τη γενική συνέλευση των μελών, σε ποιους θ’ αναθέσει τις τύχες του Εργοτέλη.
Είναι επιτακτική ανάγκη ν’ αναλάβει ΑΜΕΣΑ μια ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ή να συνεχίσει η ίδια αν πάρετε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γενική συνέλευση επικρατώντας ξανά στις εκλογές, η οποία σε πρώτη φάση θα χειριστεί τα πολύ κρίσιμα νομικά ζητήματα σχετικά με την ΠΑΕ που εκκρεμούν και κατόπιν θα ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας του Συλλόγου. Της επόμενης μέρας η οποία απειλείται όχι μόνο από το θολό νομικό τοπίο και την αβεβαιότητα λόγω του νέου αθλητικού νόμου, αλλά και τις νομικά ελεγχόμενες κι ‘’ανήθικες’’ ενέργειες του Δημήτρη Παπουτσάκη, του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ‘’ΕΧΘΡΟΥ’’               του Εργοτέλη στην Μεταπολίτευση.

Ζητάω να προκηρύξετε ΕΚΛΟΓΕΣ άμεσα, οπωσδήποτε πριν το Πάσχα (π.χ. 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ). Με ανοικτές κι απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες, με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή, χωρίς αποκλεισμούς, με δικαίωμα στο εκλέγειν κι εκλέγεσθαι όσων Εργοτελιτών το επιθυμούν. Ας κοιτάξουμε την ουσία κι όχι τους τύπους (π.χ. χρονικοί περιορισμοί στο εκλέγειν κι εκλέγεσθαι) που άλλωστε ποτέ στο παρελθόν δεν τηρήθηκαν όπως πολύ καλά γνωρίζετε (κι όπως πολύ καλά έγινε). Ας βγάλουμε από το ‘’συρτάρι’’ το βιβλίο μελών του Συλλόγου κι ας καλέσουμε όλους τους Εργοτελίτες να γίνουν τυπικά, αλλά κι ουσιαστικά, μέλη της οικογένειας του Εργοτέλη. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ν’ αποκτήσουμε νέα μέλη τα οποία χρειαζόμαστε για πολλούς και διαφόρους λόγους. Προτείνω τη δημιουργία μιας ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, αποτελούμενης από Εργοτελίτες κοινής αποδοχής, η οποία θα επιτηρήσει τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών (για ν’ αποφύγουμε την εισχώρηση ‘’παρείσακτων’’) και διεξαγωγής εκλογών (ειδικά αν υπάρξουν παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια).

Είναι ωραίο να είσαι φίλαθλος του Εργοτέλη, να είσαι μέλος των Daltons ή των Alternatives, να πηγαίνεις στο γήπεδο, να είσαι κάτοχος εισιτηρίων διαρκείας, να φέρνεις το παιδί σου στο Μαρτινέγκο να μάθει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να είσαι παλαίμαχος αθλητής, να συχνάζεις στα Εργοτελίτικα καφενεία/ζαχαροπλαστεία/ταβέρνες, ν’ ανήκεις σ’ Εργοτελίτικες παρέες κλπ.. Τίποτα όμως δεν είναι πιο ωραίο, τίποτα δεν σε δένει περισσότερο με τον Εργοτέλη, από το να είσαι ενεργό μέλος του Συλλόγου. Όλα κι όλοι αλλάζουν, όλα κι όλοι έρχονται και παρέρχονται, όλα κι όλοι κάποια στιγμή τελειώνουν. Όμως Ο ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ…

Γνωρίζω τους περισσότερους από εσάς προσωπικά και μάλιστα με ορισμένους είμαστε και φίλοι. Και παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες κι αντιπαραθέσεις, αλλά και τις διαφορετικές αντιλήψεις και φιλοσοφίες με ορισμένους, πιστεύω ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ (τουλάχιστον με κάποιους από εσάς). Η συνεργασία μας το τελευταίο διάστημα αποτελεί σαφές δείγμα ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε, αρκεί να υπάρχει ΑΜΟΙΒΑΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ‘’ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ’’ (βάσει της προσφοράς του καθενός από εμάς). Επιθυμώ κι ελπίζω να πορευτούμε ΜΑΖΙ στην επόμενη μέρα. Κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, τουλάχιστον ας είμαστε ανταγωνιστές στη διεκδίκηση των ηνίων του Συλλόγου αλλά όχι αντίπαλοι ούτε ‘’εχθροί’’, γιατί στο τέλος ο μόνος που θα βγει χαμένος θα είναι ο Εργοτέλης ΜΑΣ.

Ξέρετε πολύ καλά ποιο είναι το σωστό κι ελπίζω ότι θα το κάνετε. Αλλιώς, θα είστε υπεύθυνοι κι υπόλογοι απέναντι στον κόσμο κι αργότερα την ιστορία του Εργοτέλη.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ…

Με εκτίμηση,

Γιώργος Βρέντζος

Υποψήφιος Πρόεδρος ΓΣ Εργοτέλης

ΥΓ. Σας παρακαλώ όπως μ’ εξουσιοδοτήσετε και τυπικά να εκπροσωπήσω τον Σύλλογο, σε περίπτωση αδυναμίας σας λόγω απόστασης, στις κρίσιμες επαφές τον Απρίλιο στην Αθήνα με τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τον νέο αθλητικό νόμο και τ’ άλλα θέματα που μας απασχολούν. Προτείνω επίσης την άμεση ανάθεση της πολύ κρίσιμης υπόθεσης εκκαθάρισης της ΠΑΕ σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο των Αθηνών, σε συνεργασία με τον έγκριτο νομικό του Συλλόγου Μάνο Παπαντωνάκη,το κόστος του οποίου αναλαμβάνω να καλύψω εγώ προσωπικά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook