Χαμογελαστός και δίχως να δείχνει σημάδια μετάνοιας, ο 55χρονος κτηνοτρόφος, που φέρεται να πρωταγωνιστεί στην στυγερή δολοφονία, του 58χρονου Αντρέα  Κανάκη, από το Καστέλι Πεδιάδος, βγαίνει από το γραφείο της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Στο δικαστικό μέγαρο, επικρατεί ένταση. Συγγενείς του κατηγορουμένου κλείνουν τις πόρτες των δικαστηρίων, εμποδίζοντας τα τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν το γεγονός.

Νωρίτερα είχε ακούσει την ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας Ηρακλείου, για την προφυλάκισή του. Κατά την έξοδο του από το γραφείο της ανακρίτριας χειροκροτείται από τους συγγενείς του που βρέθηκαν στα δικαστήρια, ενώ αρνήθηκε  να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.

Στα δικαστήρια, όμως, βρέθηκαν και φίλοι του 58χρονου κτηνοτρόφου που τραυματίστηκε θανάσιμα από το όπλο του κατηγορουμένου, οι οποίοι κατόρθωσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό κα να επιχειρήσουν να λυντσάρουν τον κατηγορούμενο.

Ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος του Αντρέα Κανάκη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος ενός 3ου προσωπου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην συμπλοκή, λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, μεταφέρθηκε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Πληροφορίες θέλουν τον 55χρονο να ισχυρίζεται πως βρισκόταν σε άμυνα, όταν  τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο συγχωριανό του, με τον οποίο είχαν κτηματικές διαφορές. Μάλιστα επεσήμανε ότι τον… «εμπλεξαν»!

Την ίδια ώρα, συγγενείς του θύματος υποστηρίζουν ότι και στο παρελθόν οι δύο άντρες είχαν διαπληκτιστεί, καθώς ο φερόμενος ως δράστης διεκδικούσε έναν βοσκότοπο, που όπως υποστηρίζουν συγχωριανοί του 58χρονου, δεν του άνηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook