Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της αεροπειρατείας που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης σε αεροσκάφος της Egyptair, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Τα κίνητρα του 59χρονου δράστη, που κρατά ομήρους επτά άτομα (δύο μέλη του πληρώματος και πέντε επιβάτες από ευρωπαϊκές χώρες) δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως ζητεί την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ.

Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, ο αεροπειρατής είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και ονομάζεται Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά. Πρόκειται για αντιπολιτευόμενο της κυβέρνησης Αλ Σίσι και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο αεροπειρατής είχε ζητήσει να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει τετρασέλιδη επιστολή. Η γυναίκα φέρεται να βρίσκεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος τύπου Airbus, που εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, με 56 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία, όπως υποστήριξε, φέρει επάνω του.

Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν το Εθνικό Κέντρο Κρίσεων και οι αρχές. Το αεροδρόμιο έκλεισε και όλες οι πτήσεις προωθήθηκαν στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Επικαλούμενο το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, το Reuters μετέδωσε πως ο αεροπειρατής είναι ένας 59χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος ζήτησε πολικό άσυλο.

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας απέρριψε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε συνεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, ενώ νωρίς το πρωί επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι οι κυπριακές αρχές κάνουν τα πάντα ώστε όλοι οι επιβαίνοντες να απελευθερωθούν σώοι, σημειώνοντας ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια. Ερωτηθείς εάν το περιστατικό αφορά προσωπική υπόθεση του δράστη με μία γυναίκα, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαριτολογώντας πως «όλα έχουν να κάνουν με μια γυναίκα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook