Την στήριξη της Περιφέρειας στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για την ανάδειξη της παράδοσης, του Κρητικού πολιτισμού εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στη πρώτη τακτική γενική συνέλευση της νεοσύστατης Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ Χανίων. Ο Περιφερειάρχης παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Παγκρήτιας Ένωσης , χαρακτηρίζοντας της ως καινοτόμο καθώς ενώνει όλους τους Κρητικούς και αναδεικνύει την ιστορία και τις αξίες του πολιτισμού του νησιού μας. 

Η Ένωση αυτή, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, «προσφέρει θετικά μόνο αποτελέσματα και θα φέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη στον πολιτισμό του νησιού μας. Ως εκ τούτου έχουμε χρέος να βοηθήσουμε αυτή την ενωτική προσπάθεια, για την ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς».  

Ο πρόεδρος Στέλιος Κουνελάκης και τα στελέχη της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων καλωσόρισαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του στην πρώτη τακτική γενική τους συνέλευση και τον ευχαρίστησαν για την στήριξη, συνεργασία του ίδιου προσωπικά για την διάδοση της παράδοσης του τόπου, καθώς και των Αντιπεριφερειαρχών του νησιού. 

Στην πρώτη τακτική γενική συνέλευση τα στελέχη της Παγκρήτιας Ένωσης ενέκριναν τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό και προχώρησαν στην ψήφιση του προγράμματος δράσης που περιλαμβάνει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις-δράσεις για την ανάδειξη του Κρητικού πολιτισμού, σεμινάρια-ημερίδες ενημέρωσης των πολιτιστικών συλλόγων, συνεργασίες με φορείς της Αυτοδιοίκησης κ.α.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook