Προσιτό για τους πολίτες έγινε το μικρό πάρκο παραπλεύρως του δικαστικού και περιφερειακού μεγάρου το οποίο είχε μετατραπεί σε χωράφι, όπως είχε επισημάνει το Flashnews.gr από τον Φεβρουάριο.

Συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Χανίων, – παρά του ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα – πήγαν στον χώρο, στην οδό Πυθαγόρου, καθάρισαν τα αγριόχορτα, κλάδεψαν τα δέντρα και του έδωσαν μορφή…πάρκου.

Όμως οι φθορές στις υποδομές είναι όχι μόνο εμφανείς, αλλά δείχνουν μιαν εικόνα απίστευτης εγκατάλειψης και ερήμωσης, ενώ υπάρχουν και κίνδυνοι για τους διερχόμενους, αλλά και για τα παιδιά που θα πάνε με τους γονείς τους για να παίξουν.

Και επειδή το πάρκο αποτελεί τμήμα του συνολικού κτιρίου  στο οποίο στεγάζονται τα Δικαστήρια και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, επιβάλλεται να δοθεί πίστωση  για τις αναγκαίες επισκευές.

Άλλωστε δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε κτίριο, αλλά για ένα μνημείο, από τα σημαντικότερα της νεώτερης ιστορίας της Κρήτης και η εικόνα – τουλάχιστον εξωτερικά – δεν συνάδει με την ιστορία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook