Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης με τους αθλητές του, απέδειξε ότι είναι ο δυνατότερος αγωνιστικά ιστιοπλοϊκός όμιλος της Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου, αφού στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου 2016, που διεξήχθη στην Πάρο στις 25-27 Μαρτίου στις κατηγορίες Optimist- Laser 4.7 αναδείχθηκε ο περισσότερο πολυνίκης όμιλος: Συναγωνιζόμενη ανάμεσα σε 14 συνολικά ομίλους, η «Dream Team»  του ΝΟΓΚ σάρωσε, κατακτώντας την πρώτη θέση στις 3 από τις 6 συνολικά αγωνιστικές κατηγορίες και τη δεύτερη θέση σε μια ακόμη. Κατέκτησε επίσης την 1η θέση στη Γενική Κατάταξη όλων των σκαφών Optimist, αλλά και την 1η θέση  στη Γενική Κατάταξη των 11χρονων.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα αποτελεί κάθε χρόνο το σημαντικότερο αγώνα για κάθε ιστιοπλοϊκό όμιλο, αφού από εκεί προκρίνονται οι αθλητές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την Προεθνική Ομάδα.

Η αποστολή του ΝΟΓΚ με τον προπονητή τους Ηλία Κοβατζή, με 16 αθλητές, με πολύ κέφι και όρεξη για αγώνα, ταξίδεψαν στην Πάρο, αντιμετώπισαν δύσκολους ανέμους, απόλαυσαν μια  άρτια αθλητική διοργάνωση  και πρόσθεσαν μια ακόμη  υπέροχη αγωνιστική  εμπειρία στο βιογραφικό τους!

Αναλυτικότερα οι επιτυχίες του ΝΟΓΚ ήταν:

Κατηγορία Optimist (συνολικός αριθμός συμμετοχών 109 σκάφη) :

Βάσω Βλαχάκη,  1η θέση στη γενική κατάταξη όλων των Optimist και  1η θέση στα  κορίτσια
Θωμάς Κοβατζής 1η θέση στη γενική κατάταξη όλων των 11χρονων και 1η θέση στα 11χρονα αγόρια
Μαρία Σκουλούδη,  2η θέση στα 11χρονα κορίτσια

Κατηγορία Laser 4.7 (συνολικός αριθμός συμμετοχών 29 σκάφη) :

Γιάννης Κουμπανάκης, 2η θέση στη γενική κατάταξη όλων των Laser 4.7  και 1η θέση στα  αγόρια

 Μετά από την παραπάνω εμφάνιση ο ΝΟΓΚ θα εκπροσωπηθεί με αθλητές του στον αγώνα της Προεθνικής  και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2016 και στις δύο κατηγορίες  Optimist & Laser 4.7,  διεκδικώντας πρόκριση στη Εθνική ομάδα.

Το Δ.Σ. του  ΝΟΓΚ συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα, ιδιαιτέρως βέβαια εκείνους που διακρίθηκαν. Συγχαίρει όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους για τους στόχους που θέτουν και για την προσπάθεια που καταβάλλουν να βρίσκονται στο υγιή χώρο του ναυταθλητισμού!