Τετραμελής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό , αναχώρησε σήμερα για την Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στον Δήμο Αγίου Δομετίου,  για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου. 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Αγίου Νικολάου ήδη από το 1993, έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Αγίου Δομετίου της Κύπρου, αναπτύσσοντας από κοινού δράσεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος (πολιτισμός-τουρισμός),  αλλά και σε επίπεδο ανθρωπίνων σχέσεων.
Ωστόσο η επικείμενη επίσκεψη, στη μεγαλόνησο, αποκτά πρόσθετη αξία, όπως εξάλλου δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αφού  ο Δήμος σε συνεργασία με το τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας της Κύπρου (Δήμος Αμμοχώστου) αναμένεται να καταθέσει  πρόταση (Οικοτουριστικά πάρκα) στο πλαίσιο του προγράμμματος  «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, μια μέρα μετά την άφιξη της Αγιονικολιώτικης αντιπροσωπείας στον Δήμο Αγίου Δομετίου,  έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο Cavo Greco της περιοχής της Αμμοχώστου,παρουσία του Δ/ντη Τμήματος Δασών κ. Τάκη Τσιντικίδη.

Επιπλέον σε τροχιά υλοποίησης έχει τεθεί πρόταση του Δήμου Αγίου Νικολάου. (Interreg) που αναμένεται  να υποβληθεί από κοινού με το Πανεπιστήμιο  Κύπρου - Ιδρυμα  Τεχνολογίας Έρευνας  Κρήτης και Κύπρου καθώς και την Εφορεία Ενάλλιων Αρχαιοτήτων Κρήτης
«Πλούτος η ανταλλαγή τεχνογνωσίας & εμπειριών»

«Εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, με τις υπαρκτές αδυναμίες στο κομμάτι της κοινωνικής σύγκλισης, ίσως θα ήταν αναγκαίο να ενισχυθούν προγράμματα, που στοχεύουν κυρίως στην ανταλλαγή εμπειριών αλλά και στην επαφή των  κοινωνιών  στη λογική της ώσμωσης των κοινών μας πραγμάτων».

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων  δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ερωτώμενος σχετικά για τις διδυμοποιήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, μεταξύ Δήμων, ανά την Ελληνική επικράτεια ,  παρατηρώντας ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ κυρίως λόγω έλλειψης πόρων, έχει παύσει η λογική παλαιότερων εποχών.