Εκμεταλλευόμενος τη συνεχή ανάπτυξη του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου Linkedin, ο Roger Lee, συνιδρυτής της PaperG, έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία που ονομάζεται Job Change Notifier.

Όπως λέει και το όνομα της, η υπηρεσία σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν ένας φίλος σας από το LinkedIn αλλάξει θέση εργασίας. Επιπλέον, η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν άτομα που τους ενδιαφέρουν και να παρακολουθούν αν και πότε απολύθηκαν, παραιτήθηκαν ή προσλήφθηκαν από κάποια εταιρεία.

Το Job Change Notifier είναι χρήσιμο για επιχειρήσεις και εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα τους σε άλλες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι τους επιτρέπει να παρακολουθούν πότε κάποιος υπάλληλος πήρε για παράδειγμα προαγωγή σε μια ανώτερη θέση. Είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τους συναδέλφους και τους φίλους σας, και να τους συγχαρείτε αν πήραν κάποια προαγωγή ή προσλήφθηκαν σε μια εταιρεία.

\"\"

Ο Lee χρησιμοποίησε ένα API του LinkedIn για την κατασκευή της ιστοσελίδας, η οποία είναι ανεξάρτητη από το LinkedIn. Φυσικά, κανείς δεν ενημερώνει το LinkedIn προφίλ του αμέσως μετά την αλλαγή μιας θέσης εργασίας, ιδίως εκείνοι που έχουν απολυθεί, και γενικώς υπάρχει κάποια χρονική καθυστέρηση μεταξύ αλλαγής θέσης απασχόλησης και την αντίστοιχη ενημέρωση στο LinkedIn. Και πάλι όμως, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μαθαίνετε νέα σχετικά με την καριέρα των επαφών σας.

Η χρήση της υπηρεσίας είναι εύκολη και γρήγορη: Οι χρήστες απλά πρέπει να εισάγουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να επιλέξουν τα προφίλ στο LinkedIn που θέλουν να παρακολουθούν.

Αν και το Job Change Notifier ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες ημέρες, η ιστοσελίδα παρακολουθεί πάνω από 300.000 προφίλ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των εργαζομένων του Linkedin. Ο Lee έχει ήδη ερωτηθεί από το Linkedin αν θα τον ενδιέφερε να εργαστεί για αυτούς, ωστόσο η απάντηση του ήταν αρνητική.  Μέχρι στιγμής, οι ειδοποιήσεις είναι διαθέσιμες μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά μπορεί να προστεθούν και άλλες επιλογές καθώς η κίνηση στην ιστοσελίδα αυξάνεται.


gugoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook