Από νωρίς το πρωί αποβιβάστηκαν στο παλιό λιμάνι των Χανίων οι περίπου 600 επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Pacific Princess το οποίο, την πρώτη ημέρα του Απριλίου εγκαινίασε την φετινή περίοδο τουρισμού κρουαζιέρας για τα Χανιά.

Οι επιβάτες μεταφέρονται με τα μικρά σκάφη του πλοίου στην προβλήτα  του λιμανιού των Χανίων, ενώ νωρίς το πρωί αρκετοί έφυγαν με τουριστικά λεωφορεία για διάφορους προορισμούς.

Όσοι επέλεξαν να κάνουν την βόλτα τους  βόλτα τους στα Χανιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μέχρι το απόγευμα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι η Αμερικανική εταιρεία Princess Cruises που δραστηριοποιείται στην κρουαζιέρα σε όλον τον κόσμο, είναι η πρώτη φορά που δηλώνει την παρουσία της στα Χανιά με το Pacific Princess.

 
Κρουαζιέρα τεσσάρων μηνών!!
 
Η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι Χανίων αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας κρουαζιέρας (world cruise), που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία με μεγάλη επιτυχία, όπου για 4 σχεδόν μήνες οι επιβάτες του επισκέπτονται τις 5 ηπείρους και τις 7 θάλασσες. Όλα τα λιμάνια, που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας είναι επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά της ευρύτερης περιοχής, όπως στην περίπτωση αυτή της Ν.Α. Μεσογείου και της Ελλάδας. Τα λιμάνια που έχουν συμπεριληφθεί από τη χώρα μας είναι μόνο τα Χανιά και η Ρόδος.
 
Σημειώνεται επίσης ότι και για την επόμενη χρόνια έχουν επιλεχθεί τα Χανιά για την παγκόσμια κρουαζιέρα του 2017, γεγονός που φανερώνει τη δυναμική, που έχει ο προορισμός κρουαζιέρας των Χανίων, ο οποίος έχει καθιερωθεί στις κορυφαίες επιλογές όλων σχεδόν των πολυτελών εταιρειών κρουαζιέρας. 
 
Με την αφορμή του κατάπλου της εταιρείας για πρώτη φορά στα Χανιά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων σε θέματα τουρισμού, Γιάννης Μαράκης, και ο συνεργάτης του Δημάρχου και πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης, συναντήθηκαν εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου, στον οποίο επέδωσαν αναμνηστική πλακέτα και ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά. Ο Πλοίαρχος με την σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους των επιβατών και της εταιρείας για την υποδοχή, καθώς και την ικανοποίησή του για την ασφάλεια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον Ενετικό Λιμένα.
 

Επόμενος προορισμός του κρουαζιερόπλοιου είναι το Μπάρι Ιταλίας.

Η επόμενη προγραμματισμένη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στα Χανιά, είναι για τις 24 Απριλίου με το Silver Wisper που θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook