Η πρώτη αποστολή με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από την Κρήτη με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα, θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας από το Ηράκλειο με πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν σήμερα οι Δήμαρχοι του Ηρακλείου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Συντονιστικού Κρήτης για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Έτσι το βράδυ της Δευτέρας θα φύγουν από το λιμάνι του Ηρακλείου φορτηγά με τα είδη που συγκέντρωσαν οι Κρητικοί υπό την «ομπρέλα» της ΠΕΔ Κρήτης στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Αυτά θα μεταφερθούν στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Αττικής που έχοντας καταγράψει τις ανάγκες των προσφύγων σε ολόκληρη την χώρα, θα κάνει και την ανάλογη διανομή. Με τον τρόπο αυτό θα διακινηθούν όλες οι συγκεντρωμένες ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης που με μία μοναδική κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης συγκέντρωσαν οι Κρητικοί, με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Κρήτης.

Το πρώτο αυτό Καραβάνι Αλληλεγγύης θα συνοδεύσει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στο Φάληρο, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη, αντιπροσωπεία Δημάρχων και μέλη του Συντονιστικού Κρήτης.