Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με την αποκάλυψη από το Wikileaks απόρρητου διαλόγου μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σχετικά με τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται διαρροή από το Ταμείο, η λάθος αναγραφή του ονόματος της επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου δείχνει πως το κείμενο έχει γραφτεί από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην ανάρτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας, πάντως, το Wikileaks απαντά πως «θα ήταν ωραία, αλλά το κείμενο και η ορθογραφία- που πήρε και ο ελληνικός Τύπος- είναι δικά μας».

Η κυβέρνηση αντέδρασε οργισμένα στην αποκάλυψη και ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής, θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να στείλει επιστολή και στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως η κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το Ταμείο, για το εάν η επιδίωξη συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλάδα αποτελεί επίσημη θέση του.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook