Το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα ( Β’ Τάξη ) συμμετέχουμε στο φετινό 6ο Μαθητικό Ψηφιακό Φεστιβάλ , με ένα έργο κόμικ σε ψηφιακή - βίντεο μορφή που έχει τίτλο: Η Αρπαγή της Ευρώπης α λά γερμανικά.  

Παρουσιάζομε μια διαφορετική εκδοχή του μύθου για την αρπαγή της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, τα γεγονότα, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, εξελίσσονται στον 21ο αιώνα… στο σήμερα. Η Ευρώπη μια όμορφη κοπέλα στην Γερμανία και είναι υιοθετημένη από… την Μέρκελ αλλά -κατά την εξέλιξη της δράσης- καταφέρνουμε να την ξαναπάρουμε και να την κάνουμε πάλι τη γνωστή «Ευρώπη» που έχει τις ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες της στις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού. Πώς τα καταφέραμε; Οι απαντήσεις στο παρακάτω ψηφιακό βίντεο

 

 
Η εργασία σενάριο έγινε στα πλαίσια της βιωματικής δράσης: << Γνωρίζω το θέατρο και την οργάνωση – ανέβασμα θεατρικής παράστασης>> με υπεύθυνο καθηγητή- συντονιστή τον Πηρουνάκη Ιωσήφ. Μελετήσαμε την τοπική ιστορία μας- Γόρτυνα, αειθαλής πλάτανος, μύθος αρπαγής Ευρώπης, από τον Δία, από αρχαία Φοινίκη και....  «ξαναδιαβάσαμε» τους ιστορικούς και πολιτισμικούς συμβολισμούς που περικλείει. Έτσι διαμορφώσαμε το σενάριο ώστε να συνεχίζονται αυτοί οι συμβολισμοί στο σήμερα, στην κοινωνικοπολιτική και πολιτισμική πραγματικότητα που περνάμε εμείς οι γονείς μας, εσείς, η Ελλάδα μας,.. και όλα αυτά με σάτιρα καυστική.. και ολίγο Αριστοφανική… για να γελάσει .. και κάθε πικραμένο χείλι …στους δύσκολους καιρούς που ζούμε- μας χρειάζεται.