Τελευταία ενημέρωση 13.22

Κάτι παραπάνω από μεγάλη χαρακτηρίζεται η συρροή μελών και φίλων της ΝΔ στη σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία του κόμματος για την ανάδειξη νέων προέδρων και μελών των Δημοτιικών Τοπικών Οργανώσεων καθώς και αντιπροσώπων του συνεδρίου.

Ωστόσο, η ομολογουμένως ικανοποιητική προσέλευση των εγγεγραμένων μελών στις κάλπες συνοδεύτηκε και από προβλήματα στη διαδικασία και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο όπου δεν έλειψαν αστοχίες στην οργάνωση. Αποτέλεσμα μάλιστα, των προβλημάτων αυτών ήταν να ακυρωθούν οι εκλογές στον δήμο Φαιστού.

Το ζήτημα προκλήθηκε από μέλη της περιοχής του Ζαρού, που παρεμπόδισαν την εκλογική διαδικασία καθώς δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον κατάλογο του δήμου Φαιστού αλλά του δήμου Γόρτυνας. Επιπλέον, άτομα που ήταν για 15 χρόνια εγγεγραμμένα στον δήμο Ηρακλείου, βρέθηκαν στους καταλόγους του Μαλεβιζίου.

Για το θέμα μάλιστα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση η ΝΕΦΕ Ηρακλείου:

“Η διαδικασία διενέργειας των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρων ΔΗΜΤΟ και Μελών ΔΗΜΤΕ, για τη Νομαρχιακή Οργάνωση Ηρακλείου, ξεκίνησε σύμφωνα με την προβλεπόμενη ώρα της εγκυκλίου των εκλογών. Η προσέλευση των μελών του κόμματος προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι  μεγάλη κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.  

Για τα όποια μικρά διαδικαστικά προβλήματα που προκύπτουν καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να λυθούν. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι αυτό της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού. Ενώ η Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή άνοιξε τη διαδικασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη βασική εγκύκλιο διενέργειας των εκλογών, συγκεκριμένη ομάδα στελεχών της περιοχής, καταγόμενη από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ζαρού, παρεμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών, μη επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον εκλογικό κατάλογο της Φαιστού αλλά στη Γόρτυνα. Πρόβλημα το οποίο είχε εντοπίσει η ΝΕΦΕ εγκαίρως, αλλά λόγω τεχνικών δυσκολιών της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του Κόμματος δεν μπόρεσε να διορθωθεί.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΕΦΕ ζήτησε να καταθέσουν ένσταση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη βασική εγκύκλιο, κάτι το οποίο αρνήθηκαν συνεχίζοντας να παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Η ΔΗΜΕΦΕ προκειμένου να μην τεθεί θέμα ασφάλειας των παρισταμένων και όσων ήθελαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ομόφωνα, ακύρωσε τη διαδικασία. 

Η ΝΕΦΕ θα φροντίσει να διευθετήσει το θέμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της Βασικής Εγκυκλίου των Εκλογών, του Καταστατικού της ΝΔ και του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης τους Κόμματος.” 

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή

Οι κάλπες και στην Κρήτη άνοιξαν στις 10.00 το πρωί με τα τοπικά στελέχη του κόμματος να κάνουν λόγο για υπέρβαση των προσδοκιών ως προς τη συμμετοχή των μελών στη διαδικασία, τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 19.00, ωστόσο οι κάλπες θα παραμείνουν αν χρειαστεί ανοιχτές και λίγη ώρα πιο μετά σε περίπτωση που η προσέλευση των μελών συνεχιστεί.

Φωτογραφίες από τα γραφεία της ΝΟΔΕ στα Χανιά

Φωτογραφίες από την αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook