Με τρεις πτήσεις για το Φάρο της Πορτογαλίας, την Αθήνα και το Τορίνο της Ιταλίας άνοιξε «συμβολικά» την Κυριακή το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ δεκατρείς ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες με τους 32 νεκρούς και τους 340 τραυματίες.

Η παρουσία της αστυνομίας και βαριά οπλισμένων στρατιωτών ήταν εμφανής σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου καθώς στην ύπαιθρο είχαν στηθεί λευκές σκηνές για να ελέγχονται οι αποσκευές και για να περνούν οι επιβάτες από ανιχνευτές, πριν τους επιτραπεί η πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Τη Δευτέρα το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους προορισμούς. Μεταξύ άλλων, ένα αεροπλάνο πρόκειται να αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη και άλλα δύο για πόλεις στο Καμερούν, την Γκάμπια και τη Σενεγάλη.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ζητούν από τους επιβάτες να φθάνουν τρεις ώρες πριν από την πτήση τους στο χώρο λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και να έρχονται με αυτοκίνητο καθώς τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων προς το Ζάβεντεμ δεν πραγματοποιούνται.

Στόχος των υπευθύνων είναι το αεροδρόμιο να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία πριν από την έναρξη των θερινών διακοπών στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook