Ο Πλατανιάς, έστω και με τον Γιώργο Παράσχο να δίνει οδηγίες μέσω… ασυρμάτου από τη Θύρα 4, κατάφερε να πάρει πολύτιμη νίκη κόντρα στη Skoda Ξάνθη (3-1) με την οποία συνεχίζει τα όνειρα… Ευρώπης!

Οι “ερυθρόλευκοι” σε περίπτωση που αφαιρεθούν οριστικά 5 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό τότε θα βρίσκονται στο -1 από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ και την… Ευρώπη!

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Πλατανιάς έδειξε να έχει μεγαλύτερο κίνητρο από την Ξάνθη για το θετικό αποτέλεσμα και σχετικά γρήγορα μπήκε σε θέση… οδηγού, όταν από “τακουνάκι” του Γκνιάτιτς και αδράνεια της άμυνας ο Ανγκούλο πλάσαρε σωστά για το 1-0 στο 18’. Ο Πλατανιάς δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ και έφτασε μία… ανάσα από το 2-0 με τον Γουνδουλάκη στο 28’. Τελικά στο 32’ με σκόρερ και πάλι τον Ανγκούλο τα Περιβόλια “σηκώθηκαν στο πόδι” και ο Πλατανιάς έπαιρνε από νωρίς προβάδισμα νίκης.  

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχαν φάσεις στις δύο εστίες και από την πρώτη αξιόλογη δόθηκε νέο ενδιαφέρον στο ματς.  Ο Σωτηρίου απέκρουσε το σουτ του Καπετάνου στο 65’ και από την εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο ο Λισγάρας μείωσε σε 2-1. Ο Πλατανιάς όμως ξεπέρασε την “παγωμάρα” και στο 75’ έφτασε στο 3-1 έπειτα από αντεπίθεση που φάνηκε στην αρχή χαμένη με τον Ανγκούλο, αλλά κατέληξε σε γκολ με τον Μιλούνοβιτς. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν οι δεύτερες κίτρινες κάρτες στις καθυστερήσεις σε Σολτάνι και Γκνιάτιτς, τις οποίες επιδίωξαν οι δύο παίκτες.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τους Χανιώτες φιλάθλους να αποζημιώνουν με το πιο ζεστό τους χειροκρότημα τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου για τη νίκη, αλλά και για την εκπληκτική έως τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα. Δύο… στροφές απέμειναν και ο Πλατανιάς συνεχίζει να ονειρεύεται!

Οι φάσεις του αγώνα
3′ Σέντρα του Βάντερσον σουτ του Ανγκούλο μπλόκαρε ο Τσέναμο
17′ Σέντρα του Γουνδουλάκη ο Μπέρτος με κεφαλιά παραλίγο να πετύχει… αυτογκόλ
18′ ΓΚΟΛ: “Τακουνάκι” του Γκνιάτιτς ο Ανγκούλο στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, η οποία “κόλλησε”, με ψύχραιμο πλασέ ανοίγει το σκορ (1-0).
28′ Στην πλάτη της άμυνας ο Γουνδουλάκης προσπαθεί να “κρεμάσει” τον Τσέναμο με την μπάλα να καταλήγει στον ουρανό των διχτύων αλλά από την εξωτερική πλευρά. 
31′ Φάουλ του Ντίνα η μπάλα βρίσκει στο “τείχος” και στη συνέχεια ο Ανγκούλο κάνει το γυριστό σουτ, για να μπλοκάρει ο Τσέναμο. 
32′ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Ντίνα κεφαλιά του Γουνδουλάκη η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενους και ο Ανγκούλο με κεφαλιά σε κενή εστία κάνει το 2-0. 
65′ Σουτ του Καπετάνου μέσα από την περιοχή ο Σωτηρίου απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. 
65′ ΓΚΟΛ: Από το κόρνερ του Λουσέρο η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Λισγάρας με προβολή σε κενή εστία μείωσε σε 2-1.
75′ ΓΚΟΛ: Ο Ανγκούλο φεύγει στην κόντρα αλλά υπό την πίεση του Φλίσκα γυρίζει την μπάλα στον Στανισάβλιεβιτς, αυτός πασάρει στον Γουνδουλάκη που βγάζει παράλληλα σέντρα για τον Μιλούνοβιτς, που δεν είχε πρόβλημα σε κενή εστία να πλασάρει για το 3-1.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Σίπκας (Πέλλας)-Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής)
4ος διαιτητής: Μουρτζάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Μπέρτος (30’), Γουάλας (39’), Βασιλακάκης (45+2’), Γκνιάτιτς (70’ και 90+2′), Σολτάνι (77’ και 90+2′)
Κόκκινες κάρτες: Σολτάνι (90+2′), Γκνιάτιτς (90+2′)

Πλατανιάς (Παναγιώτης Γκουτσίδης*): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Γουνδουλάκης (88’ Τσουράκης), Ντίνας (69’ Μιλούνοβιτς), Ανγκούλο (90+3’ Ιτούα).

*Λόγω τιμωρίας του Γιώργου Παράσχου

Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Καρυπίδης (46’ Καπετάνος), Λισγάρας, Γουάλας (78’ Φασίδης), Φλίσκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Μπαξεβανίδης (46’ Καμαρά), Νιέτο, Σολτάνι

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook