Με περισσότερες από 20.000 συμμετοχές και έναν εντυπωσιακό αριθμό θεατών και εθελοντών ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», καταγράφεται για μια ακόμα φορά ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας. Μια από τις μεγαλύτερες δρομικές διοργανώσεις  με ιστορικές, πολιτιστικές και τουριστικές προεκτάσεις, αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής προσφοράς από την WIND για Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και την  Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ. 

Δρομείς κάθε ηλικίας, έμπειροι αθλητές και μικρά παιδιά πλημμύρισαν τη συμπρωτεύουσα που ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της WIND, ως Επίσημου Χορηγού της Διοργάνωσης στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και την Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ. 

Ο Ολυμπιονίκης TAE KWON DO Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, οι παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας, Στέλιος Χανταμπάκης, Ελένη Τσολάκη, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Νικολέττα Ράλλη, Μαντώ Γαστεράτου και Τζένη Μελιτά  φόρεσαν τα αθλητικά τους για μια απολαυστική διαδρομή και μαζί με φίλους, συνεργάτες και εργαζόμενους της WIND απόλαυσαν τον αγώνα, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WIND.

Το ποσό των 13.000€ που συγκεντρώθηκε χάρη στη συμμετοχή και την προσπάθεια των δρομέων μοιράστηκαν εξίσου το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» & η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ μετά το τέλος των  αγώνων με φόντο τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Στο καθαρά αθλητικό κομμάτι  η WIND Running Team ξεχώρισε στον Αγώνα Δρόμου των 5χλμ με τον Μάρκο Γκούρλια ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στους άνδρες με χρόνο 15:47, ενώ η Αναστασία Μαρινάκου πήρε τη δεύτερη θέση στις γυναίκες με χρόνο 17:12.

Το πρόγραμμα αγώνων της διοργάνωσης περιλάμβανε και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, που ήταν αφιερωμένος στο περιβάλλον. Στην αφετηρία, κάτω από την Αψίδα της WIND στη Λεωφ Νίκης στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, βρέθηκαν 2.000 παιδιά.

Όλους τους δρομείς υποδέχθηκαν δεκάδες Θεσσαλονικείς  που έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης για να χειροκροτήσουν την προσπάθειά των συμμετεχόντων. Μαζί τους, η ομάδα των ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΑ, ντυμένοι στα χρώματα της WIND, έδιναν ρυθμό και ξεσήκωναν συμμετέχοντες και θεατές με τα τύμπανα τους. 

Δείτε φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook