Το Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στα Χανιά (Ρωμανού 3, Χαλέπα) σας προσκαλεί την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00 στη Διάλεξη με τίτλο:

«Adapt2Change: Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές. Η περίπτωση του ημίκλειστου θερμοκηπίου»
Ομιλητής: Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους) το οποίο έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μια περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το «Adapt2Change» φιλοδοξεί να  προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορεί να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των καλλιεργειών υπό κάλυψη. 

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ι. Μαρκουλάκης» στο κτίριο του ΤΕΙ Κρήτης στην Χαλέπα Χανιά. Για πληροφορίες Καθηγητής Γεώργιος Σταυρουλάκης, τηλ. 2821023012.