Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η χορήγηση άδειας επέκτασης του καταστήματος Lidl στην Αλικαρνασσό.

Μετά την καταγγελτική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, που εγείρει θέμα επέκτασης κατά παρέκκλιση των πολεοδομικών διατάξεων και διατυπώνει πλήθος ερωτημάτων για το πώς δόθηκε με περίσσια ευκολία η άδεια από τον δήμο Ηρακλείου, σειρά παίρνει η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες”, που φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου το θέμα.

Η δημοτική παράταξη αναφέρει ξεκάθαρα ότι η εισήγηση στα εκτός ημερησίας θέματα του δημοτικού συμβουλίου είχε γίνει με ελάχιστη ενημέρωση.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με την απόφαση 777/2015 (16-11-2015) χορήγησε άδεια ίδρυσης υπεραγοράς στην εταιρεία LIDL στην Ν. Αλικαρνασσό. Η απόφαση, όπως είναι γνωστό :

  • Εισήχθη σαν εκτός ημερήσιας διάταξης (θέμα 7ο) – άρα με ελάχιστη ενημέρωση και έλεγχο

  • Καταψηφίστηκε από την δημοτική μας κίνηση

Μέχρι σήμερα από την ημέρα απόφασης, έχουν δει το φως της δημοσιότητας

  • Δημοσιεύματα για παραλείψεις ενεργειών και πράξεων στην διαδικασία αδειοδότησης

  • Εντονότατη διαμαρτυρία του Εμπορικού συλλόγου για την παραπάνω αδειοδότηση (δείτε συνημμένα)

  • Καταγγελίες δημοτών

Κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω αναφερόμενων είναι, οι επισημάνσεις που αναφέρονται στην επιστολή του εμπορικού συλλόγου.

Αναλυτικά:

Όπως αναφέρεται και στην απόφαση ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 10 ν. 3377/2005, ο οποίος θέτει διάφορες προϋποθέσεις για άδειες εμβαδού μεγαλύτερου των 1500 μ2 και για τις οποίες δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ( οικονομικές επιπτώσεις από ανταγωνισμό, γνώμη φορέων κλπ)

Δεν αναφερόταν στην εισήγηση που μας δόθηκε οι εγκρίσεις για κυκλοφοριακή σύνδεση, Περιβαλλοντικούς όρους και αναλυτικά οι λόγοι έγκρισης της παρέκκλισης από την αποκεντρωμένη και αν είχε εκφράσει γνώμη η πολεοδομία Ηρακλείου.

Ζητάμε

την κατάθεση αντιγράφων από όλες τις εγκρίσεις αδειών (περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά, δόμησης κλπ) και το διάγραμμα κάλυψης στο οποίο απεικονίζετε η θέση κατασκευής του κτιρίου, με τις σχετικές αποστάσεις

τις εγκρίσεις παρεκκλίσεων – για τις οποίες δεν γίνεται καμία αναφορά στην εισήγηση προς το δημοτικό Συμβούλιο – και τις σχετικές εισηγήσεις ( αν υπάρχουν ) της Πολεοδομίας Ηρακλείου για αυτές

αν το προτεινόμενο ύψος δεν δημιουργεί πρόβλημα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και την σχετική αλληλογραφία με την ΥΠΑ ( αν υπάρχει).

Την διεξαγωγή συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρόσκληση και του Εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου

Για την δημοτική ομάδα των

       ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

            Ηλίας Λυγερός”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook