Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι 4 ειδικοί φρουροί, μεταξύ των οποίων οι δύο από Χανιά και Ρέθυμνο, οι οποίοι όπως αποκαλύφθηκε εμπλέκονται σε κύκλωμα που μετέφερε όπλα από την Κρήτη στην Αθήνα με "προορισμό" άτομα σεσημασμένα.

Σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ την υπόθεση εξιχνίασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμενα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στα Χανιά, όπου χτες εντόπισε τον έναν απο τους συλληφθέντες και τον ακολούθησε στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Μόλις έφτασαν πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο συγκεκριμένος, έχοντας στην κατοχή του ένα πιστόλι και αμέσως μετά ο δεύτερος, έξω απο την πύλη του λιμανιού, μαζί με τον αδελφο του. Στο αυτοκίνητο του τελευταίου βρέθηκε επίσης ένα πιστόλι σε σάκο. Στη συνέχεια συνελήφθησαν οι άλλοι δύο, ενώ σε κατ' οίκον έρευνες έχει βρεθεί και άλλος οπλισμός.

Η επιχείρηση που οδήγησε στην σύλληψη των αστυνομικών και τα όπλα που βρέθηκαν

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ,  σε επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά ελέγχτηκε ο ένας από τους δυο 28χρονους Ειδικούς Φρουρούς (υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής), μετά την αποβίβαση του από πλοίο που είχε αφιχθεί από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας.

Παράλληλα με το ίδιο πλοίο ταξίδευε και ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός (υπηρετεί σε υπηρεσία της Κρήτης) καθώς και ο 31χρονος ιδιώτης, συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την αποβίβαση τους, ακινητοποιήθηκε ο Ειδικός Φρουρός, ενώ σε έρευνα στο όχημα, με το οποίο αποχωρούσε από το λιμάνι ο 31χρονος συγγενής του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σάκος με πιστόλι, δύο γεμιστήρες και οχτώ φυσίγγια.

Όπως πρόεκυψε, τα παραπάνω δύο πιστόλια είχε παραλάβει πριν λίγες μέρες στην Κρήτη, από τον 27χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κρήτης), ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, με σκοπό να τα παραδώσει στην Αθήνα στον δεύτερο 28χρονο Ειδικό Φρουρό (που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής). 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός παρέδωσε στον  28χρονο συνάδελφο του το ένα πιστόλι, προκειμένου να δικαιολογηθεί η κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και τα οχήματα των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:
α) Στην κατοχή του 27χρονου Ειδικού Φρουρού:
•    2 πιστόλια μάρκας «BERETTA» 22mm,
•    2 πιστόλια μάρκας  9mm
•    μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο,
•    δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα,
•    δυναμίτης με φυτίλι,
•    3 κάλυκες σε μορφή οβίδας, 
•    4 βυθομετρητές,
•    13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου,
•    εξακόσια εφτά (607) φυσίγγια, διάφορων διαμετρημάτων,
•    μαχαίρι,  φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, κινητό τηλέφωνο κ.λπ. 

β) Στην κατοχή του πρώτου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν φυσίγγιο 7,62mm, σύριγγα μίας χρήσεως και δύο  κινητά τηλέφωνα.

γ) Στην κατοχή του δεύτερου 28χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν 5 βεγγαλικά - κροτίδες, πτυσσόμενο (αναδιπλούμενο) μαχαίρι, 6 σύριγγες μίας χρήσεως, κινητό τηλέφωνο καθώς και 6 αμπούλες και 4 δισκία φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες θα αποσταλούν στα εργαστήρια για εξέταση.

δ) Στην κατοχή του 30χρονου Ειδικού Φρουρού βρέθηκαν γεμιστήρας και φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου «Καλάσνικοφ» καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην  κατοχή του 31χρονου ιδιώτη κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι δεν είναι καταχωρημένα ως νόμιμα στην ηλεκτρονική βάση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Από τις έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το υπηρεσιακό όπλο του 28χρονου Ειδικού Φρουρού, ο όποιος συνελήφθη στον Πειραιά


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook