Το 2ο ΓΕΛ Χανίων παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό δρώμενο “Ο μύθος της Ευρώπης” μια σύγχρονη ματιά σε έναν αρχαίο μύθο, την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19.30 στο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης.

Το δρώμενο ανεβαίνει στο πλαίσιο του 2ετούς προγράμματος “European Saga”(Erasmus+). Συνδιοργανωτής είναι η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ – «Άνοιξη  Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2016»     

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το μουσικοθεατρικό μας δρώμενο “ Ο μύθος της Ευρώπης”  είναι ένα σχεδίασμα, όπως θα έλεγε και ο Δ. Σολωμός , ή μια παράσταση σε εξέλιξη, όπως θα λέγαμε εμείς στην ομάδα μας, γιατί κάθε φορά που σκύβαμε πάνω στο μύθο  της Ευρώπης , προσθέταμε στοιχεία προσπαθώντας να ξαναβρούμε και να θυμηθούμε ένα μύθο που τον έχει θολώσει η αχλή του χρόνου, σαν για να σώσουμε ένα ρούχο που ξυλώνεται , να ξαναβρούμε εκεί στα παραμύθια μια παρηγοριά για την απομαγεμένη μας πραγματικότητα.

Η αρχή έγινε όταν δεχτήκαμε την πρόταση από ενα σχολείο της Πορτογαλίας (Perafita-Porto) για ένα πρόγραμμα Erasmus. Ο μύθος της Ευρώπης είναι ένα θέμα που αρέσει καθώς λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την ολοκλήρωση ή ενοποίηση της Ευρώπης.

 Το ερώτημα είναι πώς οραματιζόμαστε σήμερα αυτή την “ενοποίηση” της Ευρώπης…..
    
 “Ντροπή σου Ευρώπη!….”.

Η φωνή της Βανέσα Ρεντγκρειβ γεμάτη οργή, συντριβή και ευαισθησία,συγκλόνησε όταν ακούστηκε στον Πειραιά τον Μάρτιο.
 Μία φωνή, άλλο ένα καρφί στην καρδιά και το μυαλό όλων μας, μαζί με τις χιλιάδες εικόνες ανθρώπων δυστυχισμένων που ζητούν κάτι που άλλοτε ήταν ιερό και αυτονόητο…
Ένα άσυλο, μία ελπίδα…..
   
 Η Ευρώπη στο δικό μας θεατρικό δρώμενο δεν παίρνει πάνω της το ανάθεμα, γιατί είναι παρατηρητής. Αποστασιοποιημένη από τις πράξεις των παιδιών της, προσπαθεί μόνο να πιάσει το νήμα από την αρχή…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook