Ο Δήμος Ρεθύμνου υπενθυμίζει στους πολίτες ότι από την 1η Απριλίου 2016 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2016, ισχύει  το μέτρο του δακτυλίου, στο ιστορικό του κέντρο. 

Όσοι διαθέτουν κάρτα εισόδου στο δακτύλιο από το προηγούμενο έτος (2015), θα χρησιμοποιήσουν την ίδια, δεν θα χρειαστεί δηλαδή να ζητήσουν την έκδοση νέας. 

Όσοι δεν διαθέτουν κάρτα αλλά είναι δικαιούχοι κι επιθυμούν ν’ αποκτήσουν,  παρακαλούνται ν’ απευθυνθούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στην κα Ιουλία Ζαχαριά, τηλ: 28310 40002 (ώρες λειτουργίας υπηρεσίας) προκειμένου να ενημερωθούν για την προβλεπόμενη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.  

Επισημαίνεται ότι,  με την εν λόγω κάρτα,  επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ η διέλευση και η προσωρινή  στάση των δικαιούχων στο ιστορικό κέντρο και , ΟΧΙ  η στάθμευση.

Σε κάθε περίπτωση, η παραβίαση του  δακτυλίου, επισείει την επιβολή προστίμου.  Οι έλεγχοι από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ  θα είναι συνεχείς. Επειδή πρόθεση του Δήμου μας είναι να προστατευθεί και να αναδειχθεί ο πλούτος και  η ομορφιά του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου και όχι η είσπραξη χρημάτων από πρόστιμα, ειδικά στην υφιστάμενη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, την τόσο δύσκολη για όλους μας, παρακαλούμε θερμά τους δημότες κι επισκέπτες, να σεβαστούν το μέτρο του δακτυλίου και να συνδράμουν με τη συνέπεια τους, την εφαρμογή του. Θα είναι προς όφελος όλων και κυρίως, του Πολιτισμού μας. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook