Συνέντευξη στην εκπομπή “Παίζουμε Ελλάδα, Πόλο” και στον Διονύση Στρούμπο παραχώρησε ο Μιχάλης Σαρτζετάκης, εξηγώντας το λόγο της αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό.

Ο Χανιώτης πολίστας τόνισε ότι υπήρξε κατά κάποιο τρόπο προσβλητική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του και γι’ αυτό πήρε την απόφαση να… κατηφορίσει στα Χανιά μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη που προβλήθηκε στη nova:

«Αποφάσισα να φύγω από τον Παναθηναϊκό, γιατί η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κάποια πράγματα που η αλήθεια είναι ότι με ενόχλησαν πάρα πολύ. Όπως ας πούμε ότι ήρθαν στ’ αυτιά μου από τρίτους κάποια πολύ άκομψα πράγματα που ακούστηκαν προς το πρόσωπό μου, θα έλεγα προσβλητικά. Μέσω του εφόρου έμαθα ότι δεν πήγαινα στις προπονήσεις και στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για μία λάθος συνεννόηση και θέλω να πιστεύω ότι έτσι είναι. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα επαγγελματική, που από την αρχή της χρονιάς έκανε 9 προπονήσεις την εβδομάδα. Μιλάμε για μία επαγγελματική ομάδα με τα δεδομένα του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εγώ ζήτημα είναι να έχω χάσει από την αρχή της χρονιάς 4 ή 5 προπονήσεις, δηλαδή η συμμετοχή μου είναι κοντά στο απόλυτο. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερα απ’ όλα και είναι ο κύριος λόγος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό είναι ότι κατά τη διάρκεια του διαστήματος Νοεμβρίου-Μαρτίου που έτρεχε το πρωτάθλημα κι εγώ ήμουν ακόμα στον Παναθηναϊκό είχε υποβιβαστεί ο ρόλος μου μέσα στην ομάδα αρκετές φορές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς λόγο. Από τη στιγμή που αισθάνθηκα ότι δεν είχα κάτι άλλο να προσφέρω στον Παναθηναϊκό και δεν είχα και κάτι άλλο να πάρω μάλιστα, σε συνδυασμό με αυτά που ανέφερα προηγουμένως πριν ήταν κάτι που με ενόχλησε και αποφάσισα να φύγω».

Για το αν έφυγε για συμπεριφορά προσβλητική προς το πρόσωπό του: «Κατά κάποιο τρόπο ναι και λυπάμαι που το λέω».

Για το γεγονός ότι παρόλο που και το καλοκαίρι ήταν να φύγει έμεινε στον Παναθηναϊκό: «Είχα αποφασίσει να φύγω από τον Παναθηναϊκό, είναι αλήθεια, είχα ενημερώσει και τους αρμόδιους εκεί πέρα. Αυτό που με κράτησε ήταν ότι βρισκόμουνα στον Παναθηναϊκό λόγω μετοίκησης, δηλαδή λόγω σπουδών. Αυτό ήταν που με κράτησε. Ήταν κάτι βάσει νόμου τότε, η αλήθεια είναι ότι μάλλον, αυτό δεν το ξέρω ακόμα γιατί δεν το έψαξα τελικά, δεν μπορούσα να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Είχα συμφωνήσει και με άλλη ομάδα, δεν θα αποκαλύψω ποια, αυτό ήταν πάντως που με κράτησε στον Παναθηναϊκό. Είχα και ταξίδι με την Εθνική σε λίγες ημέρες και ήθελα να ξεμπερδεύω με αυτό το θέμα και το έκανα κάπως βιαστικά».

Για τις σχέσεις του με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Τεό Λοράντο: «Εγώ θα πω ότι ξεκινήσαμε μία χαρά. Ίσως απλά έχει μία φιλοσοφία δική του, δεν μπορώ να την κρίνω, καλά κάνει και έχει αυτή τη φιλοσοφία. Ίσως πολύ απλά να μην ταιριάζουμε  σαν αθλητής με προπονητή. Δεν ξέρω, ίσως έξω από το νερό να κάναμε και παρέα. Σαν προπονητής πιστεύω ότι είναι καλός, έχει πάρα πολλές γνώσεις, αλλά εγώ σαν Μιχάλης δεν είχα να πάρω κάτι».

Για τη γνωστοποίηση της απόφασης του στους συμπαίκτες του και στην ομάδα: «Στους συμπαίκτες μου το είχα ανακοινώσει ότι θα φύγω και μάλιστα αρκετές μέρες πιο πριν. Από τον Παναθηναϊκό με πήραν μία μέρα που είχα κατέβει στα Χανιά και τους είπα ότι δεν θα ανέβω ξανά στην Αθήνα και τους εξήγησα και τους λόγους, δεν τους έκρυψα τίποτα. Πιστεύω να λήξει όλο το θέμα καλά. Αυτοί έχουν βγάλει και ανακοίνωση ότι μετά τη συμπεριφορά μου, που έφυγα στα Χανιά, δεν υπολογίζομαι, το δέχομαι και είμαι αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση να βρω μία ομάδα. Ήδη με έχουν πάρει τηλέφωνο από κάποιες ομάδες, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει τον Ιούνιο-Ιούλιο, περιμένω ακόμα προτάσεις, θα κάτσω και θα τα ζυγιάσω και σε συνδυασμό με τη σχολή μου θα δω τι είναι αυτό που θα με βολέψει καλύτερα».

Το σχόλιό του για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Από εκεί που πέρσι είχαμε γίνει μία παρέα, ήμασταν αγαπημένη ομάδα και φάνηκε αυτό και μέσα στο νερό. Φέτος η ομάδα άλλαξε, φύγανε πάρα πολλοί παίκτες, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ήρθαν πάρα πολύ νέοι, αλλάξαμε και προπονητή με διαφορετική φιλοσοφία. Πιστεύω ότι το πάντρεμα από την αρχή δεν φάνηκε, αλλά αυτό ήταν φυσιολογικό και όσο περνάει ο καιρός θέλω να πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει τα πατήματά του».

Για το αν είναι… παράξενο παιδί, όπως λέει και το τραγούδι: «Είμαι ένα παιδί που αν μου συμπεριφερθείς όπως πρέπει και αντρίκια θα γίνω και χαλί να με πατήσεις…»

Για το αν είναι… τροχοπέδη η απόφασή του για τη συνέχεια της καριέρας του: «Είναι κατά κάποιο τρόπο. Αυτή τη στιγμή εγώ θα μείνω έξι μήνες εκτός. Είναι κάτι που με ενοχλεί, γιατί δεν ήθελα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Αυτή τη στιγμή κάνω ατομικές προπονήσεις, πισίνα-γυμναστήριο και θέλω να πιστεύω ότι θα εμφανιστώ τον Σεπτέμβριο, να καλύψω όλο αυτό το χαμένο έδαφος».

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Flashnews.gr

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook