Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με απόφασή της, ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από τη FRAPORT AG του αποκλειστικού ελέγχου των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ομάδας Α μέσω της παραχώρησης ύστερα από δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην ΟΜΑΔΑ Α ανήκουν τα αεροδρόμια: 1. Θεσσαλονίκης, 2. Κέρκυρας, 3. Ζακύνθου, 4. Κεφαλονιάς, 5. Ακτίου, 6. Καβάλας και 7. Χανίων) και της Ομάδας Β (1. Ρόδου, 2. Κω, 3. Σαντορίνης, 4. Μυκόνου, 5. Μυτιλήνης, 6. Σκιάθου και 7. Σάμου

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού  επικέντρωσε την ουσιαστική της αξιολόγηση στις αγορές:

– Συμμετοχής σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων,

– Παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών, η οποία περιλαμβάνει τις υπο-αγορές αερολιμενικών υποδομών, επίγειας εξυπηρέτησης, λοιπών σχετικών εμπορικών δραστηριοτήτων και

– Παροχής υπηρεσιών λογισμικού/ΙΤ για αεροδρόμια, ως κάθετη αγορά (προγενέστερου σταδίου) αναφορικά με την αγορά διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι τέλος του χρόνου αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία μεταξύ της γερμανικής Fraport και του ομίλου Κοπελούζου για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η οποία θα ενεργοποιήσει και την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ αλλά και επενδύσεις ύψους 330 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook