Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου παρουσιάζει το έργο: ” ΓΛΩΣΣΑ ΦΑΡΜΑΚΙ”.

Ένας χαιρέκακος κουτσομπόλης, μια δυναμική αλλά απογοητευμένη σύζυγος, ένας επικίνδυνα γοητευτικός γείτονας, μια όχι και τόσο τυπική μαμά, ένας σχολαστικά ευγενικός φίλος, μια άπιστη γυναίκα, ένας κουμπάρος, ένας θυμωμένος κλητήρας και οι αδιάκριτες γειτόνισσες.. Τι συμβαίνει όταν όλοι αυτοί συναντιούνται;; Πόσο θα περιπλέξουν τα πράγματα μια δεξίωση, μία μήνυση και μια γκαρσονιέρα..;;; Και τελικά ένα τηλέφωνο πόσο χρήσιμη εφεύρεση είναι στα χέρια ενός κουτσομπόλη ;;; Οι απαντήσεις επί σκηνής..
Η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά « Ο Κουτσομπόλης» γράφτηκε το 1968. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο θερινό θέατρο «Μινώα» στις 18 Μαΐου του ίδιου χρόνου από τον θίασο του Γιάννη Γκιωνάκη, με τον ίδιο, τη Χριστίνα Σύλβα και την Κατερίνα Γιουλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει  για το έργο του: «Καθιερώθηκε να αποδίδουμε στις γυναίκες το κουτσομπολιό- σαν μια ιδιαίτερη αδυναμία τους- αλλά δε νομίζω ότι υστερούμε και πολύ οι άντρες στο πανάρχαιο τούτο σπορ, που άλλοτε εξυπηρετεί την ψυχαγωγία μας κι άλλοτε την κακία μας, με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Υπάρχουν άντρες κουτσομπόληδες που θα μπορούσαν να ανακηρυχθούν τσάμπιον στην Ολυμπιάδα της κακογλωσσιάς και να βγάλουν νοκ άουτ τις γυναίκες.. Πανάρχαιο είναι το κουτσομπολιό-όσο κι ο κόσμος- γι’ αυτό και δεν παρέλειψαν οι σατιρικοί και οι κωμωδιογράφοι να το περιλάβουν από αρχαιοτάτων χρόνων στα θέματά τους, διανθίζοντας τα έργα τους με τύπους κουτσομπόληδων κατά προτίμηση, όμως γυναικών. Νομίζοντας, λοιπόν, ότι το ισχυρό φύλο αδικήθηκε ως προς την άξια τούτη επίδοσή του, είπα να τιμήσω το γένος των αντρών με την προσφορά του «Κουτσομπόλη».   
 
ΔΙΑΣΚΕΥΗ :  Η ομάδα
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βέρα Κασωτάκη
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Αιμιλία Σερδάκη
ΦΩΤΑ- ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ :Στέλιος Πιοτογιαννάκης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ : Κώστας Αδικημενάκης

Παίζουν με σειρά εμφάνισης :

ΜΑΤΟΥΛΑ : Νάντια Σαρρή
ΘΕΑΝΩ : Σίντυ Εμμανουήλ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΠΟΥΛΑΣ : Δημήτρης Βαρελάς
ΝΕΛΛΗ ΤΣΑΠΟΥΛΑ : Έλενα Δημητρίου
ΦΡΙΞΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Νίκος Αλεξανδρινός
ΛΕΝΑ  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ : Κορίνα Δερμεντζή
ΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ : Κώστας Αδικημενάκης
ΜΑΡΙΝΑ: Λένα Κοροσίδου
ΟΔΥΣΣΕΑΣ : Κώστας Μλεκάνης
ΟΥΡΑΝΙΑ : Γιάννα Κλώτσα
Κα ΧΑΝΤΖΑΡΑΚΟΥ : Βικτωρία Καρίνου
ΝΤΙΝΑ: Άννα Λυγιά
ΚΑΙΤΗ : Βικτωρία Καρίνου
Κος ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πέτρος Τσιμπούρης
Κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Ελένη Μαυράκη ( στις 16/4 η Νάντια Σαρρή)
ΖΩΖΩ: Πόπη Παγώνη
 

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Μαρίνα Σούκα και το 13ο Δ.Σ. Ρεθύμνου καθώς και τον κ. Ηλία Δασκαλόπουλο και το 15ο Δ. Σ. Ρεθύμνου. 
Ημερομηνίες Παραστάσεων: 15, 16 & 17 Απριλίου, 21:00 μ.μ. Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ρεθύμνου- Εμμανουήλ Δασκαλάκη, Περιβόλια.
Αντίτιμο οικονομικής ενίσχυσης: 5 €

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook