Στο πλαίσιο του Chania Rock Festival διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά διαγωνισμός για σχολικά και φοιτητικά συγκροτήματα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον φίλο και συνεργάτη Γιώργο Μανουσέλη, λάτρη της μουσικής μας και ταγμένο για πάνω απο μια δεκαετία στην εδραίωση του Chania Rock Festival. 

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 2 μέρη:

Στο πρώτο, τα ενδιαφερόμενα συγκροτήματα / καλλιτέχνες θα πρέπει να στείλουν την υποψηφιότητά τους (ένα τραγούδι) στο CRF. Το ειδικό mail, οι ημερομηνίες υποβολής υποψηφιοτήτων καθώς και ο τρόπος ψηφοφορίας που θα αναδείξει τους νικητές θα ανακοινωθούν σύντομα μαζί με όλες τις λεπτομέρειες. 

 Στο δεύτερο μέρος η μουσική και το κοινό έχουν τον λόγο! Το Chania Rock Festival θα παρουσιάσει στις 15 Ιουλίου την προφεστιβαλική μέρα στην οποία τα 7 πρώτα συγκροτήματα της πρώτης φάσης θα διαγωνιστούν ζωντανά στο stage του festival μας, σε μία μοναδική, γιορτινή βραδιά! 

Ο τελικός νικητής του διαγωνισμού που θα αναδειχτεί «Δια βοής» θα κερδίσει το βραβείο “Γιώργος Μανουσέλης” και θα εμφανιστεί ζωντανά στο Chania Rock Festival 2016, ανοίγοντας το Σαββατο 16 Ιουλιου!  

Ετοιμάστε τα τραγούδια σας και ξεκινήστε πρόβες, η σκηνή του Chania Rock Festival φέτος θα είναι ανοιχτή για εσάς! 
Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα!

CHANIA ROCK FESTIVAL 2016
(15-17 Ιουλίου 2016, Χανιά, Προμαχώνας San Salvatore)

Το Chania Rock Festival, είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το 2002 και φέτος θα διοργανωθεί για 10η φορά, στην πόλη των Χανίων, στον Προμαχώνα San Salvatore. Τα προηγούμενα χρόνια, στη σκηνή του φεστιβάλ, παρέλασαν πολύ σημαντικά ονόματα του παγκοσμίου στερεώματος, με εκατομμύρια πωλήσεων, αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως: W.A.S.P (USA),  Sabaton (SWE), Soulfly (BRA), Paradise Lost (UK), D-A-D (DEN), U.D.O (GER),  Anathema (UK), Gus G. (GR), Destruction (GER), Blaze Bailey(GB), Warrel Dane (U.S.A.) Grave Digger (GER), Bonfire (GER) Οrange Goblin (UK), Crucified Barbara (SWE),  Wotan (ITA), Pilgrim (RUS), Γιάννης Αγγελάκας, Ψαραντώνης, Last Drive, Spitfire,  Rotting Christ,  Inner Wish, Deviser,  Poem,  Universe 217,  Planet Of Zeus,   Nightstalker,  Ανώριμοι,  Lucky Funeral, Villagers Of Ioannina City (V.I.C.), Battleroar, Chronosphere, Doomocracy, Core The Band, 1000Dead, Skandal  κ.α.

Ο συναυλιακός χώρος, ο Προμαχώνας San Salvatore, είναι κάτι το φαντασμαγορικό, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Χτισμένος τον 16ο αιώνα, από τις Αρχές των Ενετών, πήρε 107 χρόνια να χτιστεί και σκοπό είχε αρχικά να αναχαιτίζει τις Τούρκικες επιδρομές. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, περνώντας από αρκετούς πολέμους, ο Προμαχώνας υπέστη αρκετές φθορές, τα τελευταία χρόνια όμως, η κυβέρνηση ξεκίνησε πλάνα για την επισκευή και συντήρηση των τοίχων, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Με απόλυτο σεβασμό στο ιστορικό αυτό μνημείο κι ευγνωμοσύνη απέναντι στις τοπικές αρχές της πόλης των Χανίων, η οργανωτική ομάδα του Chania Rock Festival, έχει την τιμή και την χαρά και φέτος να φιλοξενήσει στον συγκεκριμένο χώρο αυτήν την τριήμερη γιορτή της rock μουσικής.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση του 2015, όπου αγοράστηκαν εισιτήρια από 8 διαφορετικές χώρες, βάζοντάς το κι επίσημα στο χάρτη των μεγάλων φεστιβάλ της Νοτίου Ευρώπης, με ενδιαφέρον όχι μόνο από τη χώρα μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα πρώτα συγκροτήματα που έχουν κλειστεί και θα εμφανιστούν Chania Rock Festival 2016 στις 16 και 17 Ιουλίου ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και προφεστιβαλική μέρα στις 15 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook