Περισσότερα από 10 άτομα και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό χρειάζεται το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων για να εξυπηρετήσει τους 110 ηλικιωμένους  τροφίμους του.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων κ. Γιώργος Κουκλάκης, τονίζοντας πως το Γηροκομείο, που είναι το μεγαλύτερο από τα μόλις τρία δημοτικά Γηροκομεία της χώρας, δεν μπορεί  πλέον να εξυπηρετήσει τους ηλικιωμένους λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Έχουμε μόλις 10 νοσηλεύτριες από τις οποίες οι τρεις λείπουν με αναρρωτική άδεια και οι επτά  που έχουν απομείνει είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν τους 110 ηλικιωμένους που στεγάζονται στο γηροκομείο» είπε ο κ.Κουκλάκης.

Ειδικά για φέτος η κατάσταση αναμένεται να είναι χειρότερη, καθώς τα προηγούμενα χρόνια  κάποιες ελλείψεις συμπληρώνοντο  από το πρόεγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ μέσω του Δήμου Χανίων.

Όμως για το 2016, ως γνωστόν, όλοι οι δήμοι της Κρήτης εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα.

Όπως είπε ο κ.Κουκλάκης, οι Βουλευτές των Χανίων κα Βαγιωνάκη και Μπαλωμενάκης, ενδιαφέρθηκαν, αλλά οι δυνατότητες που έχουν είναι περιορισμένες. Παράλληλα απήυθυνε έκκληση στους δύο Χανιώτες Υπουργούς να ενδιαφερθούν για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων είναι απολύτως αναγκαία η πρόσληψη, το ελάχιστο 10 ατόμων, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και καθαριότητας, προκειμένου το Γηροκομείο να μπορεί να εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook