Εντός του Απριλίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης θα γνωμοδοτήσει για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος εξέτασαν «μέτρο προς μέτρο» τον  σημερινό δρόμο από τον κόμβο της Σούδας στον ΒΟΑΚ, μέχρι και την διασταύρωση με τον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου στο Πιθάρι Ακρωτηρίου.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος , Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, σκοπός της αυτοψίας ήταν να υπάρξει μια επιτόπου εξέταση όλων των δεδομένων που υπάρχουν, προκειμένου η Επιτροπή να μπορέσει να γνωμοδοτήσει για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της νέας χάραξης του δρόμου.

Πρόκειται για ένα «καυτό» θέμα, καθώς ενώ η  βελτίωσης της οδικής σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Αεροδρόμιο  Χανίων, κρίνεται ως απολύτως αναγκαία, η μελέτη που έχει εκπονηθεί και υποστηρίζεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, συναντά πολλές αντιδράσεις.

Εκτός του ότι η μελέτη προτείνει νέες χαράξεις , ενώ είναι γνωστό σε όλους πως κατά μήκος του υπάρχοντα δρόμου έχουν απαλλοτριωθεί εκτάσεις και από τις δύο πλευρές και κάλλιστα θα μπορούσε να διαπλατυνθεί, οι σφοδρότερες αντιδράσεις προέρχονται από κατοίκους του χωριού Πιθάρι.
Και αυτό γιατί η νέα χάραξη που προτείνεται από τους μελετητές, μεταφέρει τον νέο δρόμο στην κυριολεξία μέσα από τα σπίτια του χωριού.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην παράκαμψη του δρόμου, καθώς όπως υποστηρίζουν «είναι επιζήμια τόσο για κατοικίες όσο και για το περιβάλλον. Στη μελέτη της νέας χάραξης έχει ληφθεί υπόψιν αποτύπωση της περιοχής του 1998. Όμως, από τότε η περιοχή έχει αλλάξει εντελώς με την κατασκευή νέων κτιρίων. Μάλιστα, στη μελέτη αναφέρεται ότι οι κατοικίες είναι εξοχικές, ενώ είναι κύριες. Επίσης, αγνοείται το φυσικό περιβάλλον του οικισμού. Θα προκληθεί έντονη ηχορύπανση. Επιπλέον, η μελέτη είναι ασύμφορη αφού το κόστος θα εκτοξευτεί.»

Για τον λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε απορρίψει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ενώ εντός του Απριλίου αναμένεται και η σχετική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook