Με το που γεννήθηκε σταμάτησε να αναπνέει… κι όμως κατάφερε να επιζήσει ξαφνιάζοντας τόσο τους γιατρούς όσο και τους γονείς του!

Ο νεογέννητος Toby Lebbern σταμάτησε να αναπνέει για περίπου 13 λεπτά μετά τη γέννησή του, επειδή ο ομφάλιος λώρος αποκόπηκε από τον πλακούντα κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Princess Anne στο Southampton μπορεί να κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή, αλλά ζήτησε από τους γονείς του Duka Steinbeck-Smith και Darran Lebbern να αποχαιρετήσουν το νεογέννητο μωρό τους, επειδή δεν πίστευαν ότι θα τα κατάφερνε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μικροσκοπικό σωματάκι του Toby ψύχθηκε για 72 ώρες, προκειμένου να σταματήσει η διόγκωση του εγκεφάλου του και να έχει περισσότερες ευκαιρίες ανάκαμψης.

Έξι μέρες μετά το προσωπικό του νοσοκομείου δε μπορούσε να πιστέψει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων. Ο Toby δεν έπασχε από εγκεφαλική βλάβη.

Η μητέρα του μικρού είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και όλα κυλούσαν ομαλά. Μάλιστα σχεδίαζαν η γέννα να γίνει στο σπίτι τους, αλλά όταν η Duka διεγνώσθη με διαβήτη τα σχέδιά τους άλλαξαν.

Όταν ήρθε η ώρα του τοκετού πήγε στο νοσοκομείο. Η διαδικασία της γέννας δεν πήγε καλά, καθώς ο μικρός δεν είχε καρδιακό παλμό λόγω περιγεννετικής ασφυξίας. Όμως, μετά την ανάνηψη και την ψύξη, που έριξε τη θερμοκρασία του σώματός του στους 33.5 βαθμούς Κελσίου ο Toby τα κατάφερε.

Μόλις έκλεισε 11 ημέρες ζωής πήγε στο νέο του σπίτι μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια του.

newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook