Αυτές τις μέρες σίγουρα είστε σε θέση να βρείτε έναν χάκερ που είναι πρόθυμος να σπάσει έναν λογαριασμό email ή social media για το μικρό ποσό των $129 ή και έναν εταιρικό λογαριασμό e-mail, οι οποίοι μπορεί να ξεκινούν από $500. 

Τα στοιχεία αυτά, όπως αναφέρει το secnews, προέρχονται από μια πρόσφατη μελέτη της underground hacking market που διεξήχθη από τη CISO INTEL ομάδα της Dell, η οποία την πραγματοποιεί  τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, νέες τάσεις έχουν προκύψει όσον αφορά στα hacking εργαλεία και στις υπηρεσίες, αλλά ο αριθμός των hacking markets, όπου αυτές μπορούν να συσταθούν, έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά.

Για παράδειγμα, οι ερευνητές έχουν καταφέρει να βρουν, για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, εγκληματίες του κυβερνοχώρου που πωλούν το Angler Exploit Kit, το οποίο έχουν δει να διατίθεται σε τιμές μεταξύ των $100 και $135, ένα εργαλείο που πριν από μερικά χρόνια δεν ήταν και τόσο γνωστό.

Άλλες τιμές που μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες είναι για το hacking μιας ιστοσελίδας και την κλοπή των δεδομένων της. Ενώ αυτό είχε τιμολογηθεί κάπου στα $100- $300 πριν από δύο χρόνια, σήμερα ξεκινά από τουλάχιστον $350.

Εάν χρειάζεστε μια επίθεση DDoS, θα σας κοστίσει από $5 έως $10 ανά ώρα, $30 έως $55 ανά ημέρα ή $200 έως $555 ανά εβδομάδα. Το doxing κάποιου θα σας κοστίσει μόνο $19.

Αριθμοί πιστωτικών καρτών μπορεί να φθάσουν από $7 έως $60, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας, με τις US Visa και MasterCard να είναι φθηνότερες και τις εκδόσεις Premium Visa και MasterCard της Ιαπωνίας και της Ασίας (πλήρεις, με τα Track 1 και Track 2 στοιχεία) να είναι οι πιο ακριβές.

Αλλά αυτές είναι οι φθηνότερες υπηρεσίες της αγοράς. Αν χρειάζεστε φυσικά πλαστά US διαβατήρια, η τιμή μπορεί να πάει από τα $3.000 έως τα $10.000, ενώ τα ευρωπαϊκά διαβατήρια ποτέ δεν στοιχίζουν περισσότερο από $3.000.

Αν θέλετε πρόσβαση σε δημοφιλείς US λογαριασμούς online πληρωμών, αυτό θα μπορούσε να σας κοστίσει περίπου $150 και οι απατεώνες θα μπορούσαν ακόμη και να στείλουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς αυτούς στους δικούς σας, έναντι αμοιβής φυσικά (π.χ.: μια αποστολή των $3.799 κοστίζει $950). Για τη μεταφορά χρημάτων από τον πραγματικό τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, η προμήθεια αυτή είναι κάπως μικρότερη.

Μπορείτε να δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο της Dell παρακάτω. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επίσης να μελετήσετε την πιο πρόσφατη έκθεση της εταιρείας που ονομάζεται Underground Hacker Markets.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook