Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Μοχάμεντ Αμπρινί, παραδέχθηκε ότι είναι «ο άντρας με το καπέλο» που εθεάθη να συνόδευει τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

«Του δείξαμε τις αποδείξεις από το βίντεο όπως τις προετοίμασε η ειδική μονάδα μας» επισήμανε ένας εκπρόσωπος Τύπου από το γραφείο του εισαγγελέα. «Αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος», είπε.

Ο Μοχάμεντ Αμπρινί συνελήφθη χθες στις Βρυξέλλες, ως βασικός ύποπτος που αναζητούσαν οι αρχές μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Σήμερα, του απαγγέλθηκε η κατηγορία των «τρομοκρατικών δολοφονιών». Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε άλλους 3 υπόπτους που συνέλαβαν οι αρχές χθες στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, ένας άλλος ύποπτος, που οι αρχές αναγνώρισαν ως τον Οσαμά Κ. (Οσαμά Κραγιέμ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες) διώκεται για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Είναι «ο δεύτερος άνδρας» που βρισκόταν σε επικοινωνία με το βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ.

Ήταν επίσης «παρών» σε ένα εμπορικό κέντρο κατά την αγορά των σακιδίων που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ, επισημαίνει η εισαγγελία.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλους δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες στις Βρυξέλλες: τον Ερβέ Μπ. Μ., έναν 25χρονο από τη Ρουάντα, που συνελήφθη μαζί με τον Οσαμά Κ. για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

Ο Μπιλάλ Ε. Μ., 27 ετών, που συνελήφθη χθες το βράδυ στην κοινότητα Λάκεν των Βρυξελλών, θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τον Μοχάμεντ Αμπρινί και τον Οσαμά Μ. και κατηγορείται επίσης για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook