Το μεσημέρι της Κυριακής η  αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πορεία στη βάση της Σούδας στο Μαράθι.

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του “15ου Αντιπολεμικού Διήμερου” το βράδυ του Σαββάτου-ξημερώματα Κυριακής στα Χανιά. 
Θέμα συζήτησης τη δεύτερη ημέρα    “Πόλεμος σημαίνει προσφυγιά. Η αντίσταση των λαών θα νικήσει!”

Ο Αντωνόπουλος Παύλος, μέλος κέντρου μελετών της ΟΛΜΕ μίλησε για την εμπειρία της συμμετοχή του στις αποστολές στο Κομπανί και την ηρωική αντίσταση των μαχητών της περιοχής στις επιθέσεις των Ισλαμοφασιστών του ISIS. Mιλώντας για τις επεμβάσεις στην περιοχή της Μεσογείου ο κ. Αντωνόπουλος στάθηκε και στη βάση της Σούδας.”Αν δεν κλείσει η βάση της Σούδας τότε και εμείς είμαστε κομμάτι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή. Από εδώ ξεκινούσαν τα αεροπλάνα όταν πήγαιναν στο Ιράκ και στη Λιβύη. Και να γνωρίζετε ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Οι εργαζόμενοι στην Ευρώπη είναι μαζί μας.”

Ο Γιώργος Παυλόπουλος Γιώργος –αρθρογράφος στις εφημερίδες «Ημερησία» και «ΠΡΙΝ» ήταν ο δεύτερος εισηγητής. “Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όξυνσης  του πολέμου, σε  όλα τα επίπεδα. Είτε  έχει να κάνει με διακρατικούς, εμφύλιους πολέμους που οδηγούν σε διάλυση κρατών, εκατόμβες νεκρών, τραυματίες και εκατομμύρια προσφύγων, είτε με τον κοινωνικό πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων όλων των χωρών, είτε με τον πόλεμο σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με τον πόλεμο που έχει να κάνει με τις συνειδήσεις και το μυαλό των ανθρώπων όπου ενσταλάζεται ο φόβος και η τρομοκρατία. Είμαστε σε μια εποχή πολύπλευρου πολέμου, όλες οι παραπάνω πλευρές συνδέονται μεταξύ τους και δείχνει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσεων και ότι οι κρίσεις αυτές όπως έλεγε ο Κλαούζεβιτς λύνονται με ένα πόλεμο ως συνέχεια της πολιτικής. Με αυτήν την έννοια είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη εποχή αλλά και ταυτόχρονα εποχή μεγάλων προκλήσεων. Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά οφείλει να βάλει την σφραγίδα της, ειδικά στην Ελλάδα που για τους γνωστούς λόγους έχει βρεθεί στη μέση του κυκλώνα”.

Αναφερόμενος  στην ενίσχυση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ο κ. Παυλόπουλος είπε: ” Όταν οξύνεται το κοινωνικό ζήτημα, όταν υπάρχει κρίση, όταν υπάρχει θέμα εκπροσώπησης ο κόσμος ψάχνει απαντήσεις. Όταν η Αριστερά είναι άτολμη, δεν σηκώνει το γάντι, όταν γίνεται αριστερά των σαλονιών και δεν οδηγείται σε ανατροπές και ρήξεις, όταν δεν σηκώνει την αντιπαράθεση απέναντι στο ευρώ και την Ε.Ε. τότε η ακροδεξιά που το σηκώνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει δυστυχώς προβάδισμα. Και με δεδομένο ότι μεγάλα κομμάτια του κεφαλαίου ενισχύουν την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι των εργαζομένων. Το πρόβλημα είναι της αριστεράς. Αν η αριστερά γίνει μπροστάρης στους αγώνες, αν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα με συγκεκριμένες απαντήσεις και προοπτική, τότε το ίδιο το κοινωνικό, το εργατικό, το φοιτητικό κίνημα μπορεί να κόψει τον δρόμο στην ακροδεξιά. Ο δρόμος στην ακροδεξιά δεν κόβεται μόνο με διαδηλώσεις αλλά με σκληρό αγώνα και όταν η αριστερά είναι τολμηρή και στέκεται στο ύψος της εποχής”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook