Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξέλθει από το ευρώ εξέφρασε εκ νέου ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), με έδρα το Μόναχο Χανς Βέρνερ Ζιν.

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στο γερμανικό PNP ο Ζιν δήλωσε ότι αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια δεκαετή «ασθένεια» επιχειρώντας να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της, μέσω της μείωσης των μισθών και των τιμών.

«Η επιστροφή στο παλαιό της νόμισμα, τη δραχμή, θα ήταν μια πιο εύκολη διαδρομή για την Ελλάδα», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ο Ζιν, ο οποίος επανειλημμένα έχει υποστηρίζει πως θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να ζητήσει να λάβει «άδεια εξόδου» από τη ζώνη του ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung δήλωσε πως η ελληνική κρίση θέτει πλέον σε κίνδυνο το ευρώ και ως εκ τούτου η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της.

«Η κρίση εμπιστοσύνης που παρακινήθηκε από την Ελλάδα θέτει πλέον σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του. Ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με πειστικό τρόπο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook