Συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά, το Πάσχα του 2013

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια Χανίων προς τους κτηνοτρόφους που δικάζονται την Τρίτη γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά, το Πάσχα του 2013, διαμαρτυρόμενοι για τις προσφορές από την εταιρία, αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα σε πολύ χαμηλές τιμές, θα πραγματοποιήσουν αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων. 

Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ποινικοποίηση των αγώνων τους ενώ καλούν τους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν το παρόν την Τρίτη στις 10 το πρωί στα Δικαστήρια Χανίων

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Καταγγέλουμε την νέα προσπάθεια για δίκη αγωνιζόμενων κτηνοτρόφων την Τρίτη 12 Απριλίου. Οι κτηνοτρόφοι διώκονται επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στα Χανιά, το Πάσχα του 2013, διαμαρτυρόμενοι τις προσφορές από την εταιρία, αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα σε πολύ χαμηλές τιμές, που έχουν ως αποτέλεσμα να πιέζουν τις τιμές παραγωγού σε εξευτελιστικά επίπεδα.   Η δίκη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος, επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι δίνουν μάχη επιβίωσης ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών που απαξιώνουν τα ντόπια προϊόντα και την ίδια ώρα ταϊζουν τους καταναλωτές άλογα και γαϊδούρια.

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.                

 Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ